Ontvang het gratis online inspiratiemagazine →

Samen op weg naar jouw dolce vita..

Wil je beter in je vel zitten, meer energie hebben, een paar kilo afvallen of misschien wel allemaal? Gedurende 12 weken help ik jou om de juiste stappen te blíjven zetten om je doelen te realiseren. Dit traject richt zich op een blijvende leefstijlverandering waarin nieuwe gezonde gewoontes onderdeel worden van je dagelijks leven.

;

Heb je verschillende pogingen gewaagd om het nu écht anders te doen? Gezonder eten, meer bewegen, meer tijd nemen voor jezelf, op tijd naar bed gaan, minder op je telefoon zitten… Maar lukt het steeds niet om het vol te houden?

Wat zou het fijn zijn als je wist hoe je dergelijke zaken kon aanpakken zonder dat je na een week weer terugvalt in oude gewoontes. Zodat je eindelijk meer het leven gaat leiden zoals je dat éigenlijk wil. Met meer energie, minder stress en een lijf waarin je je goed voelt.  

Dit traject is een vervolg op Kickstart jouw dolce vita. Met de kickstart heb je een goede basis neergezet en ben je van start gegaan met een gezonder eet- en leefpatroon. Geweldig! Realiseer je wel dat dingen anders doen dan dat je gewend bent nooit zonder horten of stoten gaat. Je brein houdt nou eenmaal niet zo van verandering! Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet mogelijk is. Je moet alleen weten hoe! Extra persoonlijke begeleiding kan dan het verschil maken tussen het wel of niet slagen om gezonde gewoontes onderdeel te laten worden van je dagelijks leven.

Voorbeelden van jouw wensen op het gebied van leefstijl zijn: 

 • afvallen;
 • aankomen;
 • meer energie; 
 • je eetgewoontes verbeteren;
 • routines ontwikkelen (of doorbreken)

Dit zijn wensen die eigenlijk een dieper verlangen vertalen. Bijvoorbeeld: je wil meer tevreden zijn met jezelf, zelfverzekerder zijn, je wil lichter in het leven staan. Wat is jouw diepste wens?

To change your life, change your habits

Mijn werkwijze is niet ‘standaard’. Ik combineer mijn kennis en vaardigheden als gewichtsconsulent, als mediterraan dieet/leefstijl deskundige en als (ACT) leefstijlcoach. Een ideale combinatie van kennis over voeding, het mediterraan dieet en coaching op het gebied van gedragsverandering.

Na het coachingstraject:

 • Ben je je meer bewust van je huidige eet- en leefstijlgewoontes & eigen gedrag;
 • Weet je hoe je wensen omzet naar doelen en doelen naar concrete stappen;
 • Begrijp je wat nodig is om gedrag blijvend te veranderen;
 • Heb je tenminste naar één concreet doel toegewerkt;
 • Heb je verschillende tools in handen om in de toekomst je eigen coach te zijn;
 • Heb je een mooi naslagwerk waarin je je inzichten, het verloop en oefeningen hebt bijgehouden.

Ben je klaar om de weg te bewandelen naar jouw dolce vita?

 Quanto costa?

Dolce vita coachingstraject

12 weken

€ 315,-

Inclusief:

 • 6 consulten (45 min)
 • binnen 24 uur antwoord op je vragen (chat)
 • werkboek (inzichten, oefeningen & tools)
 • mediterraan dieet voedingslijst
 • e-kookboekje ‘Makkelijk mediterraan voor het hele gezin’

Tijdsduur

Gemiddeld duurt een traject 12 weken.   

Plaats

Maximaal Gezond Centrum 

Burgemeester verderlaan 19

3544 AD Utrecht

Of online via videobellen.

F.A.Q.

Wordt het traject vergoed vanuit de zorgverzekering?

Als gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BGN. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Op de aanvullende verzekering is géén eigen risico van toepassing! Dus heb je een aanvullende verzekering? Check dan gauw bij jouw verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding via deze link!

Ik ben op dieet, kan ik gecoacht worden?

Als je op dieet bent om af te vallen en graag bij mij een coachingstraject wil te volgen, dan werpt het dieet dat je nu aan het volgen bent blijkbaar niet zijn vruchten af. Mijn motto is: wil je blijvend afvallen, zorg dan dat afvallen geen strijd is. We beginnen een coachingstraject daarom zonder een dieet, maar gaan eerst veel gerichter kijken naar wat jij nodig hebt om af te vallen. We richten ons hierbij ook op gedragsverandering. Als het nodig is, gaan we ook kijken naar calorieën, maar dit is meer om bewust te worden wat er aan ‘in’ en er ‘uit’ gaat (je energiebalans) en niet met het idee dat je straks elke dag calorieën moet tellen.

In basis volg ik de Richtlijnen Goede Voeding en het mediterraan voedingspatroon. Eet je volgens het paleodieet, het ketogeen dieet of een ander dieet waarin je bepaalde macronutriënten (bijna geheel) uitsluit, dan kan ik je hierin geen ondersteuning bieden.

Ik wil graag snel afvallen, kun jij me daarbij helpen?

Veel gewicht verliezen binnen een paar weken? Dat is niet efficiënt. Zo’n zogeheten crashdieet zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de ‘spaarstand’ overschakelt. En als je dan weer normaal gaat eten, komen de verloren kilo’s gewoon weer terug. Dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd. Met ongeveer 0,5 tot 1 kilo gewichtsverlies per week kan je gezond en duurzaam afvallen. Met soms kleine aanpassingen in de voeding kun je dit al bereiken. 

Geef je ook supplement advies?

Het gebruik van voedingsstofsupplementen is in principe niet nodig, behalve voor mensen die tot een specifieke groep behoren waarvoor een suppletieadvies geldt. De richtlijnen hiervoor staan in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Denk hierbij aan foliumzuur voor vrouwen die zwanger willen worden, of vitamine D voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar, mannen vanaf 70 jaar en mensen met een donkere huid, lichaam bedekkende kleding of mensen die weinig buiten komen.

Ik heb medische klachten; is het traject iets voor mij?

Een leefstijlcoach begeleidt mensen bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes, maar voert geen medische ‘behandeling’ uit. We richten ons op het voorkómen van ziekte en/of het verminderen van klachten en symptomen. Ook als gewichtsconsulent mag ik geen advies geven bij medische klachten. 

Dit is ook de reden dat ik in het kennismakingsgesprek vraag naar medicijngebruik en medische klachten. Het is mogelijk dat ik je op basis van die gegevens doorverwijs naar een diëtist of huisarts. Als je twijfelt, neem dan contact met mij op om het te bespreken.

Hoeveel garantie krijg ik voor het behalen van mijn doelen?

Ik kan jou begeleiden, tools aanreiken, inzichten geven, adviseren en nog meer, maar daadwerkelijk in actie komen en toewerken naar je doelen kun je alleen zelf. De mate waarin je kan voldoen aan onderstaande punten, bepaalt ook hoe succesvol je gaat zijn in het behalen van je doelen: 

 1. Je bent bereid om er tijd en energie in te steken;
 2. Je bent bereid je eigen gedrag kritisch te onderzoeken;
 3. Je bent bereid om je ongezonde gewoontes overboord te gooien.