Deze snel te bereiden auberginerolletjes gevuld met Gran Padano kaas en Parmaham zijn heerlijk om op een borrelplank te serveren. Normale, gekookte en gebraden hamsoorten (zoals achterham, schouderham e.d.) zitten doorgaans vol met ongezonde toevoegingen. Dit geldt gelukkig niet voor de meeste rauwe hamsoorten, zoals parmaham. Wees wel zuinig met het eten ervan, vooral vanwege het hoge zoutgehalte.
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 aubergine
- extra vergine olijfolie
- 12 eetlepels Gran Padano, geraspt
- 12 plakjes Parmaham
- basilicum (garnering)
- Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes van circa 3 mm (je kan dit het beste doen met behulp van een mandoline of snijmachine).
- Verwarm de gril(pan) en kwast de plakjes aubergine ondertussen licht in met een beetje olijfolie. Gril de plakjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat even afkoelen.
- Bestrooi elke plak met een eetlepel geraspte kaas en een plakje Parmaham. Rol voorzichtig op.
- Hak een paar blaadjes basilicum fijn en strooi eroverheen.