Verlang je naar een evenwichtige leefstijl en ben je klaar om de vicieuze cirkel te doorbreken? 

Welkom, je reis start hier. Met ‘Kickstart jouw dolce vita’ leg je de basis voor een blijvend gezonde leefstijl. Samen zetten we de eerste stappen op weg naar een vitaler en gelukkiger leven.

;

Je kijkt nu alweer uit naar die vakantie naar de zon met je gezin… Want daar kun je eindelijk vertragen, lekker eten en tot rust komen. Genieten! Elke keer weer neem je je voor om dit gevoel vast te houden. Maar zodra je thuis bent, is het binnen een paar dagen alweer hetzelfde: je ‘moet’ van alles, gezond eten schiet er bij in, je voelt je gestrest en moe. Je laat je meeslepen door de waan van de dag en je klachten komen weer terug. 

Hoe zou het zijn als je je zo kunt voelen als op vakantie, maar dan thuis? Relaxt en in balans? Met meer energie en misschien wat minder kilo’s? Waarbij een lekker en gezond eetpatroon de basis vormt om van je klachten af te komen? Waarbij het je lukt om goed voor jezelf te zorgen en je gezond leven leuk houdt?

In deze intensieve kickstartsessie begeleid ik jou bij het creëren van een gezonde leefstijl die bij jou past en écht werkt! We combineren waardevolle kennis met de krachtige methodologie van ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Met ACT leer je gedragspatronen doorbreken, bewust zijn van gedachten en gevoelens, en keuzes maken die in lijn zijn met jouw waarden. Samen zetten we concrete stappen naar blijvende verandering, zodat je een gezonde leefstijl kunt omarmen en ervan kunt genieten op de lange termijn. En als kers op de taart: we gaan niet alleen aan tafel zitten, maar staan ook in de keuken waar we iets lekkers bereiden!

Voorbeelden van jouw wensen op het gebied van leefstijl zijn: 

 • afvallen;
 • aankomen;
 • meer energie; 
 • meer balans;
 • geen opgezette buik meer;
 • je eetgewoontes verbeteren;
 • routines ontwikkelen (of doorbreken)

Dit zijn wensen die eigenlijk een dieper verlangen vertalen. Bijvoorbeeld: je wil meer tevreden zijn met jezelf, zelfverzekerder zijn, lichter in het leven staan, meer plezier hebben, een voorbeeld voor je kinderen zijn. Wat is jouw diepste wens?

A goal without a plan is just a wish.

Kickstart jouw dolce vita

De 3 elementen voor een perfecte start van een gezonde levensstijl!

Voeding & leefstijl

Wat is gezonde voeding eigenlijk en welke invloed heeft het op hoe jij je voelt? Wat doet stress met je lijf? Deze en andere vragen krijg je tijdens de kickstart beantwoord. We kijken naar wat je nu eet en hoe je leeft. Wat gaat al goed gaat en waar valt winst te behalen?

Bewustwording & verandering

Waar loop je in het dagelijkse leven tegenaan? Waarom is het zo lastig om bepaalde patronen te doorbreken? Hoe kun je het voor jezelf makkelijker maken om iets te veranderen? Tijdens de sessie, waarbij ik werk met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), word je je meer bewust van je gewoontes en gedrag. ACT is een krachtige methode die je helpt om meer in contact te komen met wat echt belangrijk voor je is. Samen onderzoeken we wat haalbaar en vol te houden is voor jou. We zetten jouw wens om naar een doel en formuleren de eerste concrete stappen richting verandering.

Koken 

Een gezonde start maken terwijl we samen in de keuken staan! Want goede voeding vormt sowieso de basis als jij goed in je vel wil zitten. Samen maken we bijvoorbeeld een lunch of een klein gerecht. Altijd makkelijk, verrassend en gezond!  Afhankelijk van waar je tegenaan loopt, geef ik je tijdens de kickstartsessie een zetje om ook echt praktisch aan de slag te gaan met gezond en lekker eten. Deze unieke wijze zorgt voor een leuke en ontspannen setting.

  Ben je klaar om een kickstart te maken met jouw dolce vita?

  Deze kickstartsessie is voor jou, als…

   

  • … je van alles hebt geprobeerd om ‘beter’ te leven, maar je steeds weer in dezelfde valkuilen stapt.
  • … je het lastig vindt om echt ruimte en tijd voor jezelf te maken en te vertragen.
  • … je merkt aan je lichaam dat je niet zo gezond bezig bent als je zou willen. Je zou graag een paar kilo willen afvallen, maar hebt simpelweg de discipline en de puf niet.
  • … je je moe voelt en je hierdoor in een vicieuze cirkel belandt. Je weet dat gezond eten energie geeft, maar je grijpt sneller naar een ongezond tussendoortje omdat je al zoveel andere dingen aan je hoofd hebt.
  • … je jezelf wil ontwikkelen en aan jezelf wil werken.
  • … je geen ambitie hebt om een ‘fit-girl’ te worden, maar gewoon gezond wil leven op een manier die bij je past.
  • … je eten niet ziet (of niet meer wil zien) als iets praktisch, maar je samen eten ook ziet als een manier om te verbinden en te genieten.

  Het is een behoorlijke uitdaging om alle ballen hoog te houden: die leuke mama zijn, lekker en gevarieerd koken, vrolijk naar je werk gaan, een energiek lichaam hebben, nadenken over je dromen…. Ik onderzoek graag met jou hoe we terug kunnen naar de essentie.

  ‘De Kickstart sessie bij Elisabetta heb ik ervaren als heel waardevol.
  In 2,5 uur ga je samen aan de slag met jouw waarden en ontdek je wat jou tegenhoudt om te doen wat je eigenlijk graag wilt doen. De Mediterraanse leefstijl komt ook aan bod en je gaat samen de keuken in om een lekkere lunch te maken terwijl je kletst over je doelen. Super gezellig! Aan het eind van de Kickstart ga je naar huis met een actieplan zodat je weet hoe je een start kunt maken met het doel dat je wilt bereiken. Elisabetta weet alles goed uit te leggen en ze is een warme vrouw bij wie je je gelijk welkom voelt. Het mooie van de Kickstart vond ik dat het heel persoonlijk is. Het draait echt om jou.’ – Irene

  ‘Elisabetta nam mijn mentale gezondheid heel serieus. Ze vroeg net zo lang door tot ik ineens inzag dat ik zelf dingen moest veranderen om meer mentaal gezond te worden. Ook ben ik in gaan zien: momenten van rust zijn net zo belangrijk is als gezonde voeding en slaap. Ik maak nu andere keuzes.’ – Erica

  ‘Elisabetta heeft mij niet alleen geholpen af te vallen maar ook en misschien nog wel belangrijker om vervolgens op gewicht te blijven. En dan kom je toch uit op het doorbreken van bepaalde gedragspatronen. De aanpak van Elisabetta heb ik als bijzonder positief ervaren. Zij coacht je vanuit haar oprechte interesse in wie jij bent en waarom jij de dingen doet zoals je ze doet, zonder ‘gekunstelde’ coachtechnieken. Waar nodig legt ze de vinger op de zere plek.’ – G.

  ‘Elisabetta heeft mij goed geholpen. Zij heeft geholpen met het stellen van kleine realistische doelen en ze heeft mij inzichten gegeven in wat gezond leven is, dat de weg naar een gezonder leven niet altijd een gemakkelijke weg is om in te slaan, dat je onderweg veel verleidingen tegenkomt en je jezelf daarom ook de tijd moet gunnen die jij nodig hebt om dichterbij jouw einddoel te komen – Jeanine

  ‘Door de begeleiding heb ik weer meer structuur en rust in mijn dagen en nachten gekregen. Elisabetta luistert goed, is betrokken en toont interesse in haar cliënten. Zij kan de kern van een verhaal heel duidelijk samenvatten en omzetten tot een actieplan. Ze straalt veel rust uit, dat maakt de begeleiding heel aangenaam.’ – Lin

  ‘Elisabetta heeft me geleerd dat gezond leven iets is waarvan de reis zelf het doel is, niet om bij de bestemming te komen. Ze heeft mij heel erg geholpen bij het formuleren van realistische doelen. Dit doet ze door me af te remmen als ik teveel tegelijk wil doen, of door juist kritisch te zijn als ik te voorzichtig ben. Op de lange termijn leert dit me ook om hier zelfstandig ook beter in te worden.’  – Adriaan

  Na deze kickstartsessie…

  …heb je kennis van gezonde voeding & leefstijl

  Je weet wat het mediterrane dieet inhoudt en waarom het zo goed voor je werkt. Je hebt inzicht in de belangrijkste aandachtspunten van jouw huidige voeding en weet wat je kunt aanpassen om weer beter in je vel te zitten.

  …weet je wat belangrijk voor je is

  Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en je valkuilen. Waarom blijf je doen wat je doet? We gaan samen op zoek naar waar jij nou eigenlijk blij van wordt.

  …weet je hoe je een gezonde levensstijl volhoudt en zijn de eerste stappen helder

  We formuleren de eerste praktische en reële stappen die je helpen om structureel beter in je vel te zitten: letterlijk en figuurlijk!

  Na deze kickstartsessie

  Met de kickstart heb je start gemaakt van jouw reis naar een gezonder leven. Wil je tijdens je reis extra hulp om je nieuwe gezonde gewoontes structureel deel te laten worden van je dagelijks leven? Dan is het dolce vita coachingstraject iets voor jou.

  Vergoeding

  Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten (BGN). Dit betekent dat mijn begeleiding bij veel zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk wordt vergoed! Check hier of dit bij jou van toepassing is.

  Plaats

  De kickstartsessie vindt in huiselijke sfeer plaats bij mij thuis in Vleuten (nabij Utrecht). Gemakkelijk te bereiken per fiets, OV of auto. Gratis parkeren. Liever de sessie online bijwonen? Dat is ook mogelijk (uiteraard vervalt dan het kookgedeelte).  

   

  Quanto costa?

  Kickstart jouw dolce vita

  Actieprijs 99,- (normaal 175,-)

  2,5 uur werken aan bewustwording, inzicht, kennis en de eerste stappen naar jouw dolce vita. We doen dit in combinatie met het maken van een eenvoudige & lekkere lunch! Liever de sessie online bijwonen? Dat is ook mogelijk. Ik zorg nog steeds voor waardevolle begeleiding en ondersteuning, zodat je jouw transformatie kunt beginnen, waar je ook bent.

  Inclusief recepten, ingrediënten & een persoonlijk stappenplan + Ontvang het mini e-receptenboek ‘Makkelijk Mediterraan – voor het hele gezin’ kado

  F.A.Q.

  Wordt het traject vergoed vanuit de zorgverzekering?

  Als gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BGN. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Op de aanvullende verzekering is géén eigen risico van toepassing! Dus heb je een aanvullende verzekering? Check dan gauw bij jouw verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding via deze link!

  Ik wil graag snel afvallen, kun jij me daarbij helpen?

  Veel gewicht verliezen binnen een paar weken? Dat is niet efficiënt. Zo’n zogeheten crashdieet zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de ‘spaarstand’ overschakelt. En als je dan weer normaal gaat eten, komen de verloren kilo’s gewoon weer terug. Dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd. Met ongeveer 0,5 tot 1 kilo gewichtsverlies per week kan je gezond en duurzaam afvallen. Met soms kleine aanpassingen in de voeding kun je dit al bereiken. 

  Geef je ook supplement advies?

  Het gebruik van voedingsstofsupplementen is in principe niet nodig, behalve voor mensen die tot een specifieke groep behoren waarvoor een suppletieadvies geldt. De richtlijnen hiervoor staan in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Denk hierbij aan foliumzuur voor vrouwen die zwanger willen worden, of vitamine D voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar, mannen vanaf 70 jaar en mensen met een donkere huid, lichaam bedekkende kleding of mensen die weinig buiten komen.

  Ik heb medische klachten; is het traject iets voor mij?

  Ik begeleid mensen bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes, maar voer geen medische ‘behandeling’ uit. Als leefstijlcoach en gewichtsconsulent richt ik me op het voorkómen van ziekte en/of het verminderen van klachten en symptomen. Ik mag geen advies geven bij medische klachten. 

  Dit is ook de reden dat ik in het kennismakingsgesprek vraag naar medicijngebruik en medische klachten. Het is mogelijk dat ik je op basis van die gegevens doorverwijs naar een diëtist of huisarts. Als je twijfelt, neem dan contact met mij op om het te bespreken.

  Hoeveel garantie krijg ik voor het behalen van mijn doelen?

  Ik kan jou begeleiden, tools aanreiken, inzichten geven, adviseren en nog meer, maar daadwerkelijk in actie komen en toewerken naar je doelen kun je alleen zelf. De mate waarin je kan voldoen aan onderstaande punten, bepaalt ook hoe succesvol je gaat zijn in het behalen van je doelen: 

  1. Je bent bereid om er tijd en energie in te steken;
  2. Je bent bereid je eigen gedrag kritisch te onderzoeken;
  3. Je bent bereid om je ongezonde gewoontes overboord te gooien.