Om meer variatie te brengen in de vaak standaard lunch met boterham, ben ik geregeld op zoek naar maaltijden die zowel lekker als eenvoudig te bereiden zijn. Deze frittatamuffins zijn daar een goed voorbeeld van! Niet alleen zijn ze smaakvol en makkelijk te maken, maar ook handig om voor te bereiden en mee te nemen naar het werk.
De eerste keer deze frittamuffins maakte, goot ik het ei direct in het bakblik. Niet heel handig, want ondanks dat ik het bakblik goed had ingevet, kostte het me toch wat tijd om het bakblik achteraf weer schoon te krijgen. Gelukkig heb ik hiervoor een simpele tip: gebruik papieren vormpjes in het muffinbakblik.
Varieer gerust met de vulling, vervang de tomaten bijvoorbeeld door voorgekookte pompoenblokjes en de feta door hartige spekjes. Zo kun je deze frittatamuffins aanpassen aan jouw eigen smaak en met wat je in huis hebt.
Eet deze frittatamuffins met een geroosterde boterham en / of een simpele salade voor een complete gezonde en voedzame lunch.
Nog één laatste tip: eieren hebben de neiging om flink te rijzen in de oven. Let er daarom op dat je de bakjes niet tot aan de rand te vult.
Ingrediënten
voor 6 muffins
- 5 eieren
- 1 knoflookteen
- een handje spinazie, in reepjes gesneden
- 1 tl oregano
- zout
- peper
- paprikapoeder
- milde olijfolie (voor het invetten)
- 9 kleine tomaatjes
- 50 gram feta
Verder heb je nodig:
- papieren muffinvormpjes
- muffinbakblik (van 6)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breek de eieren in een ruime kom en klop ze los.
- Pers het teentje knoflook uit en voeg dit samen met de spinazie en alle kruiden toe aan het ei. Meng alles goed door elkaar.
- Vet de muffinvormpjes in met olijfolie en verdeel ze over het muffinbakblik.
- Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes.
- Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de vormpjes.
- Verkruimel boven elke muffin wat feta.
- Schuif de muffins in de oven en bak in zo’n 20 minuten gaar.
Frittata liefhebber? Dan zijn deze recepten ook wat voor jou!
Frittata met bosui, zongedroogde tomaat en feta
Frittatapuntjes met artisjok en asperges