Ontvang het gratis online inspiratiemagazine →

Auberginerolletjes met parmaham

Deze snel te bereiden auberginerolletjes gevuld met Gran Padano kaas en Parmaham zijn heerlijk om op een borrelplank te serveren. Normale, gekookte en gebraden hamsoorten (zoals achterham, schouderham e.d.)  zitten doorgaans vol met ongezonde toevoegingen. Dit geldt gelukkig niet voor de meeste rauwe hamsoorten, zoals parmaham. Wees wel zuinig met het eten ervan, vooral vanwege het hoge zoutgehalte.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 aubergine
  • extra vergine olijfolie
  • 12 eetlepels Gran Padano, geraspt
  • 12 plakjes Parmaham
  • basilicum (garnering)

  1. Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes van circa 3 mm (je kan dit het beste doen met behulp van een mandoline of snijmachine).
  2. Verwarm de gril(pan) en kwast de plakjes aubergine ondertussen licht in met een beetje olijfolie. Gril de plakjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat even afkoelen.
  3. Bestrooi elke plak met een eetlepel geraspte kaas en een plakje Parmaham. Rol voorzichtig op.
  4. Hak een paar blaadjes basilicum fijn en strooi eroverheen. 
  1. Snijd de wortel, bleekselderij en ui fijn. 
  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor hierin de fijngehakte groente tot ze beetgaar zijn. Voeg halverwege de knoflook toe.  
  1. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng het aan de kook.  
  1. Voeg de cannellinibonen toe en laat dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen.  
  1. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer dit fijn met een blender of staafmixer.  
  1. Giet terug en roer goed door.  
  1. Snijd de aardappel in kleine blokjes van een 1/2 cm en voeg deze samen met de orzo in de soep. De aardappel en de orzo hebben  ongeveer 10 tot 12 minuten nodig om gaar te worden (check ook de kooktijd van de pasta op de verpakking). Roer zo nu en dan door.  
  1. Voeg 5 minuten nadat je de orzo en de aardappel in de pan hebt gedaan, de spinazie en de verse kruiden toe.  
  1. Verdeel over de borden, giet er een straaltje extra vergine olijfolie overheen en voor de liefhebbers geraspte Parmezaanse kaas en een draai zwarte peper.