Ontvang het gratis online inspiratiemagazine →

Makkelijke minestrone

Maak deze makkelijke minestrone als een variatie op je gebruikelijke lunch met boterhammen. Een soepje of een salade tijdens de lunch is een makkelijke manier om gezonder te eten. Tip: werp een blik in je groentela en kijk wat je er eventueel nog in kunt verwerken. Zo voorkom je verspilling! 

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 uitje
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 aardappel
  • 100 gram orzo (of andere kleine pasta)
  • 1 blikje cannellinibonen (175 gram)
  • 100 gram babyspinazie, grof gesneden
  • een klein bosje peterselie of basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • parmezaanse kaas en peper naar smaak
  1. Snijd de wortel, bleekselderij en ui fijn. 
  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor hierin de fijngehakte groente tot ze beetgaar zijn. Voeg halverwege de knoflook toe.  
  1. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng het aan de kook.  
  1. Voeg de cannellinibonen toe en laat dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen.  
  1. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer dit fijn met een blender of staafmixer.  
  1. Giet terug en roer goed door.  
  1. Snijd de aardappel in kleine blokjes van een 1/2 cm en voeg deze samen met de orzo in de soep. De aardappel en de orzo hebben  ongeveer 10 tot 12 minuten nodig om gaar te worden (check ook de kooktijd van de pasta op de verpakking). Roer zo nu en dan door.  
  1. Voeg 5 minuten nadat je de orzo en de aardappel in de pan hebt gedaan, de spinazie en de verse kruiden toe.  
  1. Verdeel over de borden, giet er een straaltje extra vergine olijfolie overheen en voor de liefhebbers geraspte Parmezaanse kaas en een draai zwarte peper.