Ga terug
gegratineerde venkel uit de oven
Print

Gegratineerde venkel

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gratineren, parmezaanse kaas, venkel, venkelknol
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Author Elisabetta

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • zout & peper
  • extra vergine olijfolie
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Was de venkel en halveer hem in de lengte.
  • Leg de gesneden helften met de vlakke kant naar beneden en snijd er plakken van ongeveer 1 cm dikte van.
  • Breng een pannetje met water aan de kook, zout het water licht, en kook de venkel 4 minuten.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180° C (inclusief de grillstand, indien je deze hebt).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de venkelplakken erover, sprenkel er wat extra vierge olijfolie over, bestrooi met peper en met Parmezaanse kaas.
  • Zet de plaat in de oven en bak de venkel in ongeveer 25 minuten, tot de kaas goudbruin en knapperig is.