lichte kippenbouillon1 bouillon blokje op 1 liter water
1uiin kwarten
1wortelin stukjes
1stengel bleekselderijin stukjes
2teentjes knoflookgekneusd
1laurierblad
5zwarte peperkorrels
1tlgedroogde oregano
1citroende helft in plakjes
1elextra vierge olijfolie
zout & pepernaar smaak
Instructies
Doe de bouillon in een pan. Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook, laurierblad, peperkorrels, oregano/tijm en citroenplakjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten doorkoken zodat de verschillende smaken in het water trekken.
Zorg dat het het vocht weer net onder het kookpunt zit en voeg dan de kipfilets toe.
Laat de kip 12–15 minuten zachtjes pocheren tot hij helemaal gaar is (als de kipfilet dun is, gaar deze dan niet meer dan 12 minuten anders wordt hij droog).
Haal de kip uit de bouillon, laat even rusten en besprenkel met olijfolie en wat versgemalen peper en oregano.
Snijd de kip in plakjes of reepjes en serveer met de overgebleven citroenhelft.