Ga terug
Gepocheerde kip
Print

Mediterraanse gepocheerde kip

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord kipfilet, lichte maaltijd, pocheren
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Servings 2
Author Elisabetta

Ingrediënten

  • 2 (biologische) kipfilets
  • lichte kippenbouillon 1 bouillon blokje op 1 liter water
  • 1 ui in kwarten
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 1 laurierblad
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 citroen de helft in plakjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout & peper naar smaak

Instructies

  • Doe de bouillon in een pan. Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook, laurierblad, peperkorrels, oregano/tijm en citroenplakjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten doorkoken zodat de verschillende smaken in het water trekken.
  • Zorg dat het het vocht weer net onder het kookpunt zit en voeg dan de kipfilets toe.
  • Laat de kip 12–15 minuten zachtjes pocheren tot hij helemaal gaar is (als de kipfilet dun is, gaar deze dan niet meer dan 12 minuten anders wordt hij droog).
  • Haal de kip uit de bouillon, laat even rusten en besprenkel met olijfolie en wat versgemalen peper en oregano.
  • Snijd de kip in plakjes of reepjes en serveer met de overgebleven citroenhelft.