extra: gegrilde ciabattastokbrood of ander brood om erbij te serveren
Instructies
Begin met de dressing: Meng in een klein kommetje wat extra vierge olijfolie met een scheutje balsamicoazijn, een snuf zout en zwarte peper naar smaak. Roer het geheel goed door tot het mooi gemengd is.
Spoel de vijgen voorzichtig af en dep ze droog zodat ze heel blijven. Haal het steeltje eraf en snijd eventueel een klein stukje van de onderkant weg. Snijd de vijgen in kwarten en leg ze alvast op een bord.
Was de botersla en droog goed, bijvoorbeeld met een slacentrifuge of theedoek. Grote bladeren kun je gerust even scheuren.
Doe de sla in een ruime schaal en meng er het grootste deel van de dressing doorheen. Bewaar een klein beetje (ongeveer een eetlepel) om later over de mozzarella te druppelen. Zorg dat alle blaadjes licht bedekt zijn.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Besprenkel het met de rest van de dressing en voeg eventueel nog wat extra zwarte peper toe. Leg de vijgen ertussen en probeer de ingrediƫnten een beetje mooi te verdelen.
Serveer met warm brood, zoals ciabatta of stokbrood, even gegrild of geroosterd.