Ben je geen fan van spruitjes? Dan daag ik je uit om deze geroosterde variant met knoflook en citroensap eens te proberen 😊 Dit gerecht bestaat uit slechts een paar eenvoudige ingrediënten, zoals in de Mediterrane keuken vaak het geval is, die samen een heerlijke smaak geven. Geroosterd in de oven krijgen de spruitjes een heerlijke, lichtzoete karamellisering die totaal anders is dan gekookte spruiten. Door de frisse citroen, de knoflook en geraspte Parmezaanse kaas wordt dit een bijgerecht om echt van te smullen. Nog een voordeel van dit recept: de voorbereiding duurt slechts een minuut of 10 – daarna neemt de oven het werk over. Eet smakelijk!
Ingrediënten Geroosterde spruitjes met knoflook en citroensap
voor 2 personen
- 350 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- sap van ½ citroen
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Meng in een ovenschaal de gehalveerde spruitjes met de olijfolie, uitgeperste knoflook, zout, peper, en het citroensap. Zorg ervoor dat de spruitjes goed zijn bedekt met de olie en smaken goed zijn gemengd.
3. Bak de spruitjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
4. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de spruitjes.
5. Verhoog de temperatuur naar 220°C en gratineer ze nog eens 10 minuten, totdat de kaas goudbruin en krokant is.