‘The secret of change is to focus all your energy. Not fighting the old,
but on building the new.’

Socrates

;

In de afgelopen jaren heb ik mij verdiept in leefstijl, voeding en gedragsverandering. In eerste instantie deed ik dit puur voor mezelf. Ik heb namelijk zelf ervaren hoe lastig het is om je gezinsleven, werk en alles wat daaromheen je aandacht vraagt in balans te houden. Als je het heel druk hebt, een lange periode slecht slaapt of niet goed in je vel zit, maak je juist ongezonde keuzes en beland je in een negatieve spiraal. Terwijl wat je lichaam en geest op dat moment nodig hebben, is goed eten, voldoende ontspanning, beweging, slaap en zelfliefde. Zorg je goed voor je lichaam en geest, dan ga je dit ook terug zien en andersom geldt het helaas ook!

Weten is natuurlijk één ding, het structureel aanpakken is wat anders. Na vallen en opstaan merkte ik dat door stap voor stap nieuwe gewoontes aan te leren (zoals een dagelijkse wandeling, voedzamer eten en regelmatig mediteren) ik weer back on track kwam.  

Ik heb ervaren hoe waardevol het is om bewust te kiezen voor je gezondheid. Sindsdien zit ik niet alleen beter in mijn vel, maar heb ik ook geleerd te luisteren naar mijn lichaam en meer aandacht te hebben voor wat ik nu eigenlijk wil.

Na deze ‘ontdekkingstocht’ heb ik me laten omscholen tot leefstijlcoach en gewichtsconsulent (resp. BLCN en BGN geregistreerd). Dit was ook een stap naar een andere wens van mij die in die periode begon te groeien, namelijk een onderneming te creëren waarin ik andere vrouwen begeleid en inspireer om hun dolce vita te leven. Via Mijn Mediterrane Leefstijl help ik vrouwen in hun zoektocht naar gezondere leefstijlkeuzes die bij ze passen en om deze in hun leven te integreren zodat ze meer uit het leven kunnen halen.

De mediterrane leefstijl & keuken en de Blue Zones

Als halfbloed Italiaanse heb ik een speciale band met de mediterrane leefstijl en keuken. Het inspireert mij om gezond, gebalanceerd en gelukkig te leven, net zoals de mensen die op de ‘Blue Zones’ wonen en heel oud worden. Ik vind het fascinerend om te ontdekken welke lessen we kunnen leren van hun levenswijze en hoe we deze kunnen toepassen in ons drukke leven in de moderne maatschappij. Wist je dat het mediterrane voedingspatroon door de wetenschap als een van de gezondste ter wereld (!) wordt beschouwd? Ik geniet er echt van om me hierin te verdiepen en mijn passie voor de mediterrane levensstijl te delen met anderen.

‘Mangia bene, ridi spesso, ama molto’

(Vrij vertaaldEet goed, lach veel, heb veel lief)

Hoe ik gezondheid benader

Gezondheid is niet iets wat je zomaar kunt bereiken met een quick fix. Het vergt een blijvende verandering in je leefstijl en het maken van gezonde keuzes die bij jou passen. Ik geloof dan ook sterk in het nemen van eigen regie en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid.

Het kost tijd om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, maar zodra je nieuwe gedragingen geautomatiseerd zijn, wordt het gemakkelijker en raak je steeds meer gemotiveerd om op andere vlakken van je gezondheid gezonde keuzes te maken.

Ik benader gezondheid vanuit een wetenschappelijk perspectief en houd me onder andere bezig met de richtlijnen Goede Voeding, het mediterraan dieet en de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Alle aspecten van gezondheid spelen een belangrijke rol bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. Wanneer je bijvoorbeeld wilt afvallen, kijken we niet alleen naar je voedings- en beweegpatroon, maar nemen we ook factoren zoals stress en slaapgebrek onder de loep. Want deze factoren kunnen eveneens een grote invloed hebben op je gewicht. 

Door te werken aan gedragsverandering, meer te weten over wat voeding met je doet en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor je gezondheid, kun je echter al snel vooruitgang boeken en je gezondheid verbeteren. En ik ben er om je daarbij te ondersteunen en te begeleiden, zodat je uiteindelijk zelfstandig de regie over je gezondheid kunt nemen.