‘The secret of change is to focus all your energy. Not fighting the old,
but on building the new.’

Socrates

;

Ik heb zelf ervaren hoe waardevol het is om bewust te kiezen voor je gezondheid.

Het gaf mij een belangrijk inzicht, namelijk dat ‘gezondheid’ niet per se het doel is, maar het middel om de dingen te doen die ik graag wil.

Voor mij heeft dat geleid tot het opzetten van Mijn Mediterrane Leefstijl. Hierbij combineer ik verschillende passies: die voor lekker en gezond eten, ondernemen en het helpen van mensen naar een gezonde leefstijl. Want dat laatste gun ik iedereen!

‘Mangia bene, ridi spesso, ama molto’

(Vrij vertaaldEet goed, lach veel, heb veel lief)

Ciao, ik ben Elisabetta

Na het behalen van mijn diploma in Italiaanse taal en cultuur (BA) en Interculturele Communicatie (MA), heb ik voornamelijk in de onderwijssector gewerkt, waarbij ik betrokken was bij verschillende projecten. Daarnaast heb ik enkele jaren mijn eigen bedrijf gehad, waarin ik Italiaanse kookworkshops organiseerde. Hoewel ik in Nederland ben geboren, is mijn liefde voor Italië diep geworteld in mijn (half) Italiaanse afkomst.

Enkele jaren geleden heb ik mij laten omscholen tot leefstijlcoach en BGN-gewichtsconsulent bij erkende opleiders. Daarnaast heb ik twee intensieve trainingen gevolgd bij Dr. Heidi Stiegelis, waar ik zowel professioneel als persoonlijk veel aan heb gehad: de ACT-basistraining en de “Je moet niks©” training. Daar stopt het natuurlijk niet, want ik blijf me continue ontwikkelen op het gebied van voeding, gezondheid en gedrag. 

De mediterrane leefstijl & keuken en de Blue Zones

Als halfbloed Italiaanse heb ik een speciale band met de mediterrane leefstijl en keuken. Het inspireert mij om gezond, gebalanceerd en gelukkig te leven, net zoals de mensen die op de ‘Blue Zones’ wonen en heel oud worden. Ik vind het fascinerend om te ontdekken welke lessen we kunnen leren van hun levenswijze en hoe we deze kunnen toepassen in ons drukke leven in de moderne maatschappij. Wist je dat het mediterrane voedingspatroon door de wetenschap als een van de gezondste ter wereld wordt beschouwd? Ik geniet er echt van om me hierin te verdiepen en mijn passie voor de mediterrane levensstijl te delen met anderen.

Via Mijn Mediterrane Leefstijl help ik je in je zoektocht naar gezondere leefstijlkeuzes die bij je passen en om deze in je leven te integreren zodat je meer uit het leven kunt halen. Dit doe ik via coaching, het delen van recepten, gezonde kookworkshops en mijn e-book “Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes”.

Hoe ik gezondheid benader

Gezondheid is geen kwestie van snelle oplossingen, maar van blijvende veranderingen in je levensstijl en het maken van keuzes die bij jou passen. Ik geloof echt dat je zelf de touwtjes in handen kunt nemen als het om je eetgedrag en gezondheid gaat.

Het kost tijd om een gezonde levensstijl op te bouwen, maar zodra die nieuwe gewoontes erin zitten, wordt het makkelijker en krijg je steeds meer zin om op andere vlakken ook gezonde keuzes te maken. Mijn aanpak is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen zoals Goede Voeding, de Beweegrichtlijnen en natuurlijk het mediterraan dieet (met als basis de Predimed studie). Ik maak gebruik van Acceptance and Commitment Therapy als het gaat om gedragsverandering.

Maar laten we niet vergeten dat gezondheid om meer draait dan alleen eten en bewegen. Ik zie gezondheid niet simpelweg als de afwezigheid van ziekte, maar eerder als hoe jij je gezondheid ervaart op verschillende gebieden van je leven. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, kijk ik niet alleen naar je voedingspatroon en hoeveel je beweegt, maar ook naar zaken als stress, slaap of sociale verbinding.

Door stap voor stap aan je gezonde gewoontes te werken, te begrijpen wat voeding voor je doet en de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid, kun je al snel vooruitgang boeken. En ik sta hier klaar om je te ondersteunen en te begeleiden, zodat jij uiteindelijk zelf de controle hebt over je eetgedrag en gezondheid!