Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn voedsel.’

Hippocrates

;

Iedereen wil zich fit, blij en ontspannen voelen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, en best een uitdaging in een wereld die draait om sneller, meer en beter. We kunnen  natuurlijk wel naar streven naar een gezond leven en dat begint bij bewustwording. Stel jezelf vragen als: Word ik blij van wat ik eet? Zorg ik goed voor mijn lichaam? Ontspan ik voldoende?

Het mediterraan dieet helpt mij hierbij als kompas. Met natuurlijke, onbewerkte voeding geef ik mijn lichaam wat het nodig heeft om gezond te blijven, zonder in te leveren op smaak (juist niet!). Wandelen biedt de ontspanning en beweging die ik nodig heb. Sociale contacten, zoals samen eten, een potje kaarten of iets anders leuks doen, geven me energie.

Voeding, beweging, ontspanning en sociale contacten zijn de vier pijlers van het mediterrane dieet. Sta regelmatig stil bij deze aspecten en vraag jezelf af: gaat het goed, of is er ruimte voor verbetering?

Een ander belangrijk onderdeel van een gelukkig leven is zingeving. Waar kom je graag je bed voor uit? Door na te denken over je waarden, leer je jezelf beter kennen en ontdek je wat je nodig hebt om gelukkig en vitaal te blijven.

Gezond leven is voor mij geen doel op zich, maar een middel om te doen wat ik graag wil. En ja, af en toe een bitterbal of een stukje baklava hoort er ook bij, want het gaat om balans. Met Mijn Mediterrane Leefstijl wil ik je inspireren om op een leuke manier gezond te leven en het beste uit je leven te halen.

‘Mangia bene, ridi spesso, ama molto’

(Vrij vertaaldEet goed, lach veel, heb veel lief)

Ciao, ik ben Elisabetta

Vanuit mijn interesse voor voeding en leefstijl besloot ik in 2020 een opleiding tot leefstijlcoach en gewichtsconsulent te volgen. Daarna ben ik mensen gaan coachen, maar het bleek toch niet mijn pad te zijn. Wel schrijf ik nog steeds met veel plezier recepten en artikelen over leefstijl en het mediterraan dieet.

Mijn liefde voor mediterraan eten begon al toen ik jong was. Met een vader van Italiaanse afkomst en een moeder die goed Italiaans kon koken, kreeg ik de Italiaanse keuken letterlijk met de paplepel ingegoten. Italië en Italiaans eten zijn altijd een rode draad in mijn leven gebleven. Ik studeerde Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en runde een bedrijf waar ik mijn liefde voor de Italiaanse keuken deelde door recepten en kookworkshops te geven.

Met het ouder worden, groeide ook de interesse voor gezondheid. Ik verdiepte me in het mediterraan dieet, dat wereldwijd wordt beschouwd als het gezondste voedingspatroon. Via Mijn Mediterrane Leefstijl wil ik je inspireren om lekker en gezond te koken en om je meer te vertellen over het mediterraan dieet als gezonde levensstijl. Dit doe ik viahet delen van recepten, artikelen en mijn e-book “Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes”. Ook organiseer ik regelmatig een kookworkshop.