Kookworkshops

 

Ontdek de heerlijke wereld van de mediterrane keuken via mijn kookworkshops! Leer hoe je zelf verse pasta maakt of gezonde lunches bereidt die energiedips voorkomen. De workshops zijn perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in de mediterrane leefstijl en het mediterraan dieet. Schrijf je nu in en laat je verrassen door de smaken en geuren van deze gezonde en voedzame keuken!

;

2023 KERSTSPECIAL: gekleurde pasta’s

We naderen het einde van het jaar, en dat betekent dat de Kerstdagen voor de deur staan. Het zijn dé dagen om samen met familie aan tafel te zitten en te genieten van elkaars gezelschap en natuurlijk van heerlijk eten!

Om deze mooie traditie te eren, organiseer ik in de maanden november en december een unieke workshop: Kerstspecial: gekleurde pasta’s.

Tijdens deze bijzondere pastaworkshop draait het om kleur en smaak! We geven pasta een feestelijke twist door deze te kleuren met natuurlijke ingrediënten zoals spinazie en rode biet. Niet alleen prachtig om te zien, maar ook een uniek gerecht dat perfect past bij de feestdagen.

We creëren al dit moois samen in een klein groepje en uiteraard proeven wij alles aan een feestelijk gedekte tafel!

Door de diversiteit in de recepten en soorten pasta is deze workshop is ook geschikt om te volgen voor oud-deelnemers van de workshop ‘Maak je eigen verse pasta’.

Let op: deze Kerstspecial wordt tweemaal ingepland. Wees er dus tijdig bij!

Klik hier voor de data.

 

Wil je thuis de heerlijkste zelfgemaakte pasta’s op tafel zetten? Maar ben je bang dat het moeilijk is of dat het heel veel tijd kost? In de kookworkshop Maak je eigen verse pasta laat ik je zien dat het maken van je eigen pasta leuk is en niet veel tijd hoeft te kosten. Voor het deeg gebruiken we een mix van semola rimacinata en volkorenmeel; niet alleen lekker, maar ook heel gezond!

Of zoek je manieren om af te komen van je energiedips in de middag? Snak je naar inspiratie om anders te lunchen dan met de welbekende boterham? In de workshop Skip je dip: een gezonde lunch kom je meer te weten over wat voeding doet met je energie en maak je verschillende, lekkere en gezonde lunches die je energie geven voor de hele middag.

Klik hier voor de data.

 

Maak je eigen verse pasta

Ontdek hoe je zelf heerlijke verse pasta kunt maken tijdens deze workshop! Ik heb in Bologna geleerd hoe je van scratch goed pastadeeg maakt en verschillende pastasoorten vormt, zoals tortelloni, tagliatelle, pappardelle, enzovoort. Laat je niet afschrikken, want iedereen kan het leren!

Waar ik pastadeeg leerde bereiden met de witte ‘00’ bloem, ben ik gaan experimenteren met verschillende bloemsoorten. Een ‘00’ bloem is namelijk een geraffineerde bloemsoort en ik wilde een verse pasta maken met meer voedingswaarde. Ik vond de ultieme mix van durumtarwe en volkorenmeel waarmee we ook gaan werken tijdens de workshop.

Naast het maken van verse pasta, maak je samen een eenvoudig bijgerecht om bij de pasta te serveren. Het is niet alleen lekker om je eigen pasta te maken, het is ook nog eens ontzettend leuk (en op mij heeft het zelfs een therapeutisch effect 😊)! Hoe leuk is het als je dat ook nog eens in goed gezelschap kan doen? Samen iets moois creëren levert een hoop voldoening op! Schrijf je nu in voor de workshop en geniet samen van de heerlijkste verse pasta’s!

Wat kun je na deze workshop?

 • een perfect pastadeeg maken met een mix van gezondere bloemsoorten
 • je weet alles over verschillende bloemsoorten en welke wel/ niet geschikt zijn voor het maken van pastadeeg (en waarom)
 • pastadeeg uitrollen met een pastamachine
 • meerdere soorten pastavormen maken
 • je leert een heerlijk bijgerecht of pastasaus te maken

Na deze workshop zal jouw verse pasta altijd lukken!

Klik hier voor de data.

‘De workshop verse pasta maken is echt een aanrader. Heerlijke recepten, duidelijke uitleg en een kleine groep waardoor je goede begeleiding krijgt. Het samen eten met overwegend “vreemde” mensen waarmee je dan samen iets maakt en samen nuttigt is erg leuk. Kijk nu al uit naar de workshop skip je dip! – Marion

‘Erg genoten van de gezellige en leerzame workshop en een aanrader voor iedereen.’ – Robert

‘De kookworkshop was superleuk! We hebben er als team echt van genoten. Je had het ook heel goed georganiseerd! Heerlijk eten. Helemaal top!’ – Willemien

Wat een leuke workshop ‘Pasta maken’. Elisabetta geeft goed uitleg en alles is prima verzorgd. Echt een aanrader om een keer mee te doen. – Susannah

‘In een huiselijke sfeer door Elisabetta ontvangen en met een gezellig klein clubje aan de slag tijdens de workshop. Veel opgestoken over het maken van gezonde pasta op de Italiaanse manier en de begeleidende sauzen. Het leukste is natuurlijk om vervolgens al het gemaakte eten met elkaar op te eten.De recepten zijn thuis voor herhaling vatbaar. Kortom, deze workshop is een aanrader!’

– Liesbeth

Skip je dip: een gezonde lunch

Wie heeft het niet druk tegenwoordig? Een gezonde lunch schiet er voor veel mensen gemakkelijk bij in. Het gevolg is dat we ons later in de middag duf voelen en dit compenseren met ongezonde snacks, snoep of nóg een bak koffie… Je zóu wel gezonder willen eten, maar het ontbreekt aan inspiratie of tijd om een lekkere voedzame lunch te maken. Herkenbaar?

Dan is de workshop Skip je dip: een gezonde lunch wat voor jou! In deze workshop leer je over de rol van voeding op jouw energie én ga je praktisch aan de slag met de bereiding van gerechten. Je komt te weten uit welke verschillende componenten een voedzame maaltijd is opgebouwd en welke voedingsstoffen je nodig hebt om energiek de middag door te komen. We maken samen verschillende lunchgerechten zodat je vol inspiratie weer naar huis gaat. 

In het laatste deel van de workshop zit je weer aan tafel en proef je samen met de andere deelnemers jullie eigen bereidde gerechtjes. Je hoeft thuis niet meer te lunchen!

Wat kun je na deze workshop?

 • Je leert op welke manier voeding effect heeft op je energie, lijf en geest
 • Je leert waaruit een gezonde lunch bestaat
 • Je leert gezonde lunches maken. We koken o.a. met groenten, peulvruchten, granen
 • Je leert gezonde spreads/broodbeleg te maken
 • Je leert hoe je handig kan plannen zodat je niet elke dag uitgebreid in de keuken hoeft te staan

Klik hier voor de data.

Locatie:

De workshops vinden bij mij thuis plaats in Vleuten. Hier kan ik een huiselijke sfeer garanderen! Minimaal 4, maximaal 5 personen.

Data & Tijd:

De workshops vinden plaats op woensdag of vrijdag van 10.15 – 13.00

2023 KERSTSPECIAL: gekleurde pasta 

 • woensdag 29 november
 • vrijdag 1 december
 • optioneel: vrijdag 8 december*

*Bij grote vraag zal vrijdag 8 december ook als datum worden opengesteld. Geef je alleen op voor 8 december als je de andere data niet kunt. Je wordt op de hoogte gehouden over de doorgang.

Pastaworkshop & Skip je dip – 2024

 • wordt nog ingepland

Met je eigen groep

Het is ook mogelijk om met je eigen groepje een kookworkshop in te plannen. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.