Ontvang het gratis online inspiratiemagazine →

Kookworkshops

 

Ontdek de heerlijke wereld van de mediterrane keuken via mijn kookworkshops! Leer hoe je zelf verse pasta maakt of gezonde lunches bereidt die energiedips voorkomen. De workshops zijn perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in de mediterrane leefstijl en het mediterraan dieet. Schrijf je nu in en laat je verrassen door de smaken en geuren van deze gezonde en voedzame keuken!

;

Wil je thuis de heerlijkste zelfgemaakte pasta’s op tafel zetten? Maar ben je bang dat het moeilijk is of dat het heel veel tijd kost? In de workshop Maak je eigen verse pasta laat ik je zien dat het maken van je eigen pasta leuk is en niet veel tijd hoeft te kosten. Voor het deeg gebruiken we een mix van semola rimacinata en volkorenmeel; niet alleen lekker, maar ook heel gezond!

Of zoek je manieren om af te komen van je energiedips in de middag? Snak je naar inspiratie om anders te lunchen dan met de welbekende boterham? In de workshop Skip je dip: een gezonde lunch kom je meer te weten over wat voeding doet met je energie en maak je verschillende, lekkere en gezonde lunches die je energie geven voor de hele middag.

Maak je eigen verse pasta

Ontdek hoe je zelf heerlijke verse pasta kunt maken tijdens deze workshop! Ik heb in Bologna geleerd hoe je van scratch goed pastadeeg maakt en verschillende pastasoorten vormt, zoals tortelloni, tagliatelle, pappardelle, enzovoort. Laat je niet afschrikken, want iedereen kan het leren!

Waar ik pastadeeg leerde bereiden met de witte ‘00’ bloem, ben ik gaan experimenteren met verschillende bloemsoorten. Een ‘00’ bloem is namelijk een geraffineerde bloemsoort en ik wilde een verse pasta maken met meer voedingswaarde. Ik vond de ultieme mix van durumtarwe en volkorenmeel waarmee we ook gaan werken tijdens de workshop.

Je leert je niet alleen hoe je pasta maakt, maar ook bijpassende sauzen en nog een heerlijke salade. Het is niet alleen lekker om je eigen pasta te maken, het is ook nog eens ontzettend leuk (en op mij heeft het zelfs een therapeutisch effect 😊)! Hoe leuk is het als je dat ook nog eens in goed gezelschap kan doen? Samen iets moois creëren levert een hoop voldoening op! Schrijf je nu in voor de workshop en geniet samen van de heerlijkste verse pasta’s!

Wat kun je na deze workshop?

 • een perfect pastadeeg maken met een mix van gezondere bloemsoorten
 • je weet alles over verschillende bloemsoorten en welke wel/ niet geschikt zijn voor het maken van pastadeeg (en waarom)
 • pastadeeg uitrollen met een pastamachine
 • meerdere soorten pastavormen maken
 • je leert twee bijpassende sauzen maken
 • een heerlijke salade maken

Na deze workshop zal jouw verse pasta altijd lukken!

 

‘De workshop verse pasta maken is echt een aanrader. Heerlijke recepten, duidelijke uitleg en een kleine groep waardoor je goede begeleiding krijgt. Het samen eten met overwegend “vreemde” mensen waarmee je dan samen iets maakt en samen nuttigt is erg leuk. Kijk nu al uit naar de workshop skip je dip! – Marion

‘De kookworkshop was superleuk! We hebben er als team echt van genoten. Je had het ook heel goed georganiseerd! Heerlijk eten. Helemaal top!’ – Willemien

Erg genoten van de gezellige en leerzame workshop een aanrader voor iedereen. – Robert

Skip je dip: een gezonde lunch

Wie heeft het niet druk tegenwoordig? Een gezonde lunch schiet er voor veel mensen gemakkelijk bij in. Het gevolg is dat we ons later in de middag duf voelen en dit compenseren met ongezonde snacks, snoep of nóg een bak koffie… Je zóu wel gezonder willen eten, maar het ontbreekt aan inspiratie of tijd om een lekkere voedzame lunch te maken. Herkenbaar?

Dan is de workshop Skip je dip: een gezonde lunch wat voor jou! In deze workshop leer je over de rol van voeding op jouw energie én ga je praktisch aan de slag met de bereiding van gerechten. Je komt te weten uit welke verschillende componenten een voedzame maaltijd is opgebouwd en welke voedingsstoffen je nodig hebt om energiek de middag door te komen. We maken samen verschillende lunchgerechten zodat je vol inspiratie weer naar huis gaat. 

In het laatste deel van de workshop zit je weer aan tafel en proef je samen met de andere deelnemers jullie eigen bereidde gerechtjes. Je hoeft thuis niet meer te lunchen!

Wat kun je na deze workshop?

 • Je leert op welke manier voeding effect heeft op je energie, lijf en geest
 • Je leert waaruit een gezonde lunch bestaat
 • Je leert gezonde lunches maken. We koken o.a. met groenten, peulvruchten, granen
 • Je leert gezonde spreads/broodbeleg te maken
 • Je leert hoe je handig kan plannen zodat je niet elke dag uitgebreid in de keuken hoeft te staan

Locatie:

De workshops vinden bij mij thuis plaats in Vleuten. Hier kan ik een huiselijke sfeer garanderen! Minimaal 4, maximaal 5 personen.

Data & Tijd:

De workshops vinden plaats op vrijdag van 10.15 – 13.00

Pastaworkshop:

 • 21 april 2023 
 • 26 mei 2023
 • NIEUW! 9 juni 2023

Skip je dip:

 • 2 juni 2023
 • 16 juni 2023

Met je eigen groep

Het is mogelijk om een  kookworkshop bij je thuis te organiseren met je eigen groep. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

  Quanto costa?

  Maak je eigen verse pasta € 47,-

  Skip je dip: een gezonde lunch € 55,-

  Beide workshops zijn inclusief:

  • koffie/thee/water
  • ingrediënten
  • receptuur (digitaal)
  • gezamenlijke lunch
  • leuke, leerzame en gezellige ochtend!

  Aanmelding via info@mijnmediterraneleefstijl.nl of via onderstaande knop