Kookworkshops

 

Ontdek de heerlijke wereld van de mediterrane keuken via mijn kookworkshops! Leer hoe je zelf verse pasta maakt of gezonde lunches bereidt die energiedips voorkomen. De workshops zijn perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in de mediterrane leefstijl en het mediterraan dieet. Schrijf je nu in en laat je verrassen door de smaken en geuren van deze gezonde en voedzame keuken!

;

Maak je eigen verse pasta

Wat kun je na deze workshop?
  • een perfect pastadeeg maken met een mix van gezondere bloemsoorten
  • je weet alles over verschillende bloemsoorten en welke wel/ niet geschikt zijn voor het maken van pastadeeg (en waarom)
  • pastadeeg uitrollen met een pastamachine
  • meerdere soorten pastavormen maken
  • je leert een heerlijk bijgerecht of pastasaus te maken

Na deze workshop zal jouw verse pasta altijd lukken!

Ontdek hoe je zelf heerlijke verse pasta kunt maken tijdens deze workshop! Ik heb in Bologna geleerd hoe je van scratch goed pastadeeg maakt en verschillende pastasoorten vormt, zoals tortelloni, tagliatelle, pappardelle, enzovoort. Laat je niet afschrikken, want iedereen kan het leren!

Waar ik pastadeeg leerde bereiden met de witte ‘00’ bloem, ben ik gaan experimenteren met verschillende bloemsoorten. Een ‘00’ bloem is namelijk een geraffineerde bloemsoort en ik wilde een verse pasta maken met meer voedingswaarde. Ik vond de ultieme mix van durumtarwe en volkorenmeel waarmee we ook gaan werken tijdens de workshop.

Naast het maken van verse pasta, maak je samen een eenvoudig bijgerecht om bij de pasta te serveren. Het is niet alleen lekker om je eigen pasta te maken, het is ook nog eens ontzettend leuk (en op mij heeft het zelfs een therapeutisch effect 😊)! Hoe leuk is het als je dat ook nog eens in goed gezelschap kan doen? Samen iets moois creëren levert een hoop voldoening op! Schrijf je nu in voor de workshop en geniet samen van de heerlijkste verse pasta’s!

Data & Tijd:

Pastaworkshop – 1ste kwartaal 2024

  • woensdag 7 februari
  • vrijdag 15 maart
  • woensdag 3 april

Tijd: 10.15 – 13.00

Locatie:

De workshops vinden bij mij thuis plaats in Vleuten. Hier kan ik een huiselijke sfeer garanderen! Minimaal 4, maximaal 6 personen.

Prijs: € 55,-

inclusief:

  • koffie/thee/water
  • ingrediënten
  • receptuur (digitaal)
  • gezamenlijke lunch
  • leuke & leerzame ochtend!
Aanmelden

    Meld je aan via het formulier hieronder. Let op: je plaats is pas zeker nadat je van mij per mail een persoonlijke bevestiging hebt ontvangen. Mochten er zich te weinig of teveel deelnemers melden, dan neem ik contact met je op voor een nieuw voorstel.

    * Dit formulier is beveiligd met Google ReCaptcha v3 (Privacybeleid - Voorwaarden)

    Skip je dip: een gezonde lunch

    Wat kun je na deze workshop?
    • Je leert op welke manier voeding effect heeft op je energie, lijf en geest
    • Je leert waaruit een gezonde lunch bestaat
    • Je leert gezonde lunches maken. We koken o.a. met groenten, peulvruchten, volle granen
    • Je leert gezonde spreads/broodbeleg te maken
    • Je leert hoe je handig kan plannen zodat je niet elke dag uitgebreid in de keuken hoeft te staan

    Wie heeft het niet druk tegenwoordig? Een gezonde lunch schiet er voor veel mensen gemakkelijk bij in. Het gevolg is dat we ons later in de middag duf voelen en dit compenseren met ongezonde snacks, snoep of nóg een bak koffie… Je zóu wel gezonder willen eten, maar het ontbreekt aan inspiratie of tijd om een lekkere voedzame lunch te maken. Herkenbaar?

    Dan is de workshop Skip je dip: een gezonde lunch wat voor jou! In deze workshop leer je over de rol van voeding op jouw energie én ga je praktisch aan de slag met de bereiding van gerechten. Je komt te weten uit welke verschillende componenten een voedzame maaltijd is opgebouwd en welke voedingsstoffen je nodig hebt om energiek de middag door te komen. We maken samen verschillende lunchgerechten zodat je vol inspiratie weer naar huis gaat.

    In het laatste deel van de workshop zit je weer aan tafel en proef je samen met de andere deelnemers jullie eigen bereidde gerechtjes. Je hoeft thuis niet meer te lunchen!

    Data & Tijd:

    Skip je dip – 1ste kwartaal 2024

    • vrij. 8 maart
    • woe. 13 maart

    Tijd:  10.15 – 13.00

    Locatie:

    De workshops vinden bij mij thuis plaats in Vleuten. Hier kan ik een huiselijke sfeer garanderen! Minimaal 4, maximaal 6 personen.

    Prijs: € 55,-

    inclusief:

    • koffie/thee/water
    • ingrediënten
    • receptuur (digitaal)
    • gezamenlijke lunch
    • leuke & leerzame ochtend!
    Aanmelden

      Meld je aan via het formulier hieronder. Let op: je plaats is pas zeker nadat je van mij per mail een persoonlijke bevestiging hebt ontvangen. Mochten er zich te weinig of teveel deelnemers melden, dan neem ik contact met je op voor een nieuw voorstel.

      * Dit formulier is beveiligd met Google ReCaptcha v3 (Privacybeleid - Voorwaarden)

      De workshop verse pasta maken is echt een aanrader. Heerlijke recepten, duidelijke uitleg en een kleine groep waardoor je goede begeleiding krijgt. Het samen eten met overwegend “vreemde” mensen waarmee je dan samen iets maakt en samen nuttigt is erg leuk. Kijk nu al uit naar de workshop skip je dip!

      Marion

      Erg genoten van de gezellige en leerzame pastaworkshop.

      Robert

      Wat een super leuke workshop, “gezonde lunch” maken van Elisabetta, behalve dat alles heel goed werd uitgelegd was de lunch bereiden al een feest en helemaal toen we gezellig samen gingen lunchen. Veel goede ideeën op gedaan, om op een gezonde en makkelijke manier een heerlijke voedzame lunch te maken voor meerdere personen .😀

      Carola

      In huiselijke sfeer door Elisabetta ontvangen en met een gezellig klein clubje aan de slag tijdens de workshop. Veel opgestoken over het maken van gezonde pasta op de Italiaanse manier en de begeleidende sauzen. Het leukste is natuurlijk om vervolgens al het gemaakte eten met elkaar op te eten. De recepten zijn thuis voor herhaling vatbaar. 

      Liesbeth

      De kookworkshop was superleuk! We hebben er als team echt van genoten. Je had het ook heel goed georganiseerd! Heerlijk eten. Helemaal top!

      Willemien

      Ik heb zowel de workshop skip je dip en pasta maken gevolgd en beide zijn zeker een aanrader!
      Heerlijke recepten, ontspannen sfeer en een kleine groep waardoor er genoeg aandacht en uitleg voor iedereen is. Ook heel leuk om, nadat alles gemaakt is, met z’n allen de gemaakte gerechten te eten. Ondanks dat je met vreemde aan tafel zit is het erg gezellig.
      Kortom, zeker een workshop gaan volgen!

      Chantal

      Wat een leuke workshop ‘Pasta maken’. Elisabetta geeft goed uitleg en alles is prima verzorgd. Echt een aanrader om een keer mee te doen.

      Susannah