Verlang je naar een evenwichtige leefstijl en ben je klaar om de vicieuze cirkel te doorbreken?

Wil je beter in je vel zitten, meer energie hebben, een paar kilo afvallen of misschien wel allemaal? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help jou om de juiste stappen te zetten zodat je kan toewerken aan een gezonde eet- en leefstijl die echt bij jou past.

;

Heb je keer op keer geprobeerd om gezonder te eten, meer te bewegen, meer me-time in te lassen of op tijd naar bed te gaan?

Wat zou het fijn zijn als je wist hoe je dergelijke zaken kon aanpakken zonder dat je na een week weer terugvalt in oude gewoontes. Zodat je meer het leven gaat leiden zoals je dat éigenlijk wil. Met meer energie, minder stress en een lijf waarin je je goed voelt.

Stop met wonderdiëten of het opvolgen van goed bedoelde adviezen van anderen die misschien niet voor jou werken. Ik help je op weg naar een gezonde eet- en leefstijl die écht bij jou past. Onder mijn begeleiding leer je niet alleen alles over het mediterraan dieet, gezonde voeding en leefstijl, maar ook hoe je blijvend grip krijgt op je (eet)gedrag. 

Voorbeelden van jouw wensen op het gebied van leefstijl zijn: 

 • afvallen;
 • aankomen;
 • meer energie; 
 • je eetgewoontes verbeteren;
 • routines ontwikkelen (of doorbreken)

Dit zijn wensen die eigenlijk een dieper verlangen vertalen. Bijvoorbeeld: je wil meer tevreden zijn met jezelf, zelfverzekerder zijn, je wil lichter in het leven staan. Wat is jouw diepste wens?

To change your life, change your habits

Voeding, leefstijl & mentale training

Waar mijn aanpak verschilt met die van andere professionals op het gebied van voeding, is dat ik me tijdens onze sessies niet alleen focus op inhoudelijke kennis rondom voeding en leefstijl, maar dat we ook jouw mindset gaan versterken. Zo richten we ons ook op veerkracht, zelfzorg en intrinsieke motivatie.

Hoe jou dat helpt met bijvoorbeeld afvallen? Nou, heel veel. Geloof het of niet, maar 95% van ons gedrag, dus ook je gedrag rondom eten, gaat op de automatische piloot. Een groot deel van dat gedrag komt voort uit wat we denken en voelen. Door bewustwording van automatische patronen en snappen hoe deze te doorbreken, krijg je meer controle over je eet- en leefgewoontes Dit leidt niet alleen tot gewichtsverlies, maar ook tot meer balans en geluk in je leven.

 

Zo kan ik je helpen

Persoonlijke begeleiding begint dit altijd met een Kickstart, waar de intake ook deel van uitmaakt. Een echt stevige fundering zet je door daarna een vervolgtraject te doen.
Wat de Kickstart en het Vervolgtraject inhouden, lees je hieronder.

Kickstart

Tijdens deze intensieve Kickstartsessie (2,5 uur) leren we elkaar goed kennen en zet je de eerste stap naar een leefstijl die bij jou past en écht werkt. Voorafgaand aan de sessie vul je een tweetal vragenlijsten in die mij in staat stellen om je eet- en leefstijlpatroon vooraf te analyseren. Tijdens de sessie deel ik mijn bevindingen en ontvang je gericht advies. We verkennen het mediterraan dieet aan de hand van de piramide en onderzoeken samen jouw gewoontes, gedrag, wensen en motivatie. Ten slotte zetten we jouw wensen om in concrete doelen en formuleren we de eerste stappen richting verandering.

In het kort

 • Intensieve sessie (2,5 uur) waarin we elkaar leren kennen en een start maken naar een passende eet-/ leefstijl.
 • Ontvang persoonlijk voedings- en leefstijladvies, maak kennis met het mediterraan dieet en onderzoek samen jouw patronen.
 • Werk aan bewustwording en formuleer concrete doelen.
 • Zet de eerste stappen naar blijvende verandering.

Vervolgtraject coaching

Dit vervolgtraject bouwt voort op de Kickstart, waar je een sterke basis hebt gelegd voor een gezonder eet- en leefpatroon. Het is belangrijk om te onthouden dat verandering altijd uitdagingen met zich meebrengt, omdat ons brein nu eenmaal niet zo dol is op verandering. Maar met extra persoonlijke begeleiding kunnen we samen die obstakels overwinnen en jouw gezonde levensstijl verder versterken. Tijdens elke afspraak staat ook een voedings- of leefstijl gerelateerd onderwerp centraal. Welke dat precies zijn, hangt af van wat jij nodig hebt. Voorbeelden zijn maaltijdplanning, omega-3, vezels, stress of slaap. Door middel van regelmatige afspraken en voortdurende ondersteuning zullen we ervoor zorgen dat je op de goede weg blijft en je doelen blijft nastreven.

 

In het kort

 • Bouwt voort op de Kickstart en biedt persoonlijke begeleiding om obstakels te overwinnen en je gezonde levensstijl te versterken.
 • Regelmatige afspraken en voortdurende ondersteuning om je op de goede weg te houden.
 • Motivatie, inspiratie en hulp bij het maken van gezonde keuzes om de beste versie van jezelf te worden.
 • Lange termijn oplossing gericht op jouw situatie.

Ben je klaar om de weg te bewandelen naar jouw dolce vita?

Quanto costa?

Kickstart

2,5 uur

€ 179 € 129,-

Inclusief:

 • intensieve sessie van 2,5 uur
 • eet- en leefstijlanalyse
 • handout mediterraan dieet voedingslijst
 • handout mediterraan dieet pyramide
 • persoonlijk stappenplan

 Quanto costa?

Vervolgtraject coaching

circa 12 weken

€ 349,-

Inclusief:

 • 5 consulten (45 min)
 • binnen 24 uur antwoord op je vragen (chat)
 • verschillende handouts om mee aan de slag te gaan (oefeningen & tools)
 • BONUS ‘Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes’ (e-book)

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten (BGN). Dit betekent dat mijn begeleiding bij veel zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk wordt vergoed! Check hier of dit bij jou van toepassing is.

Locatie

Offline in Vleuten of het Maximaal Gezond Centrum in Utrecht

Of online via videobellen.

F.A.Q.

Wordt het traject vergoed vanuit de zorgverzekering?

Als gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BGN. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Op de aanvullende verzekering is géén eigen risico van toepassing! Dus heb je een aanvullende verzekering? Check dan gauw bij jouw verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding via deze link!

Ik ben op dieet, kan ik gecoacht worden?

Als je op dieet bent om af te vallen en graag bij mij een coachingstraject wil te volgen, dan werpt het dieet dat je nu aan het volgen bent blijkbaar niet zijn vruchten af. Mijn motto is: wil je blijvend afvallen, zorg dan dat afvallen geen strijd is. We beginnen een coachingstraject daarom zonder een dieet, maar gaan eerst veel gerichter kijken naar wat jij nodig hebt om af te vallen. We richten ons hierbij ook op gedragsverandering. Als het nodig is, gaan we ook kijken naar calorieën, maar dit is meer om bewust te worden wat er aan ‘in’ en er ‘uit’ gaat (je energiebalans) en niet met het idee dat je straks elke dag calorieën moet tellen.

In basis volg ik de Richtlijnen Goede Voeding en het mediterraan voedingspatroon. Eet je volgens het paleodieet, het ketogeen dieet of een ander dieet waarin je bepaalde macronutriënten (bijna geheel) uitsluit, dan kan ik je hierin geen ondersteuning bieden.

Ik wil graag snel afvallen, kun jij me daarbij helpen?

Veel gewicht verliezen binnen een paar weken? Dat is niet efficiënt. Zo’n zogeheten crashdieet zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de ‘spaarstand’ overschakelt. En als je dan weer normaal gaat eten, komen de verloren kilo’s gewoon weer terug. Dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd. Met ongeveer 0,5 tot 1 kilo gewichtsverlies per week kan je gezond en duurzaam afvallen. Met soms kleine aanpassingen in de voeding kun je dit al bereiken. 

Geef je ook supplement advies?

Het gebruik van voedingsstofsupplementen is in principe niet nodig, behalve voor mensen die tot een specifieke groep behoren waarvoor een suppletieadvies geldt. De richtlijnen hiervoor staan in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Denk hierbij aan foliumzuur voor vrouwen die zwanger willen worden, of vitamine D voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar, mannen vanaf 70 jaar en mensen met een donkere huid, lichaam bedekkende kleding of mensen die weinig buiten komen.

Ik heb medische klachten; is het traject iets voor mij?

Een leefstijlcoach begeleidt mensen bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes, maar voert geen medische ‘behandeling’ uit. We richten ons op het voorkómen van ziekte en/of het verminderen van klachten en symptomen. Ook als gewichtsconsulent mag ik geen advies geven bij medische klachten. 

Dit is ook de reden dat ik in het kennismakingsgesprek vraag naar medicijngebruik en medische klachten. Het is mogelijk dat ik je op basis van die gegevens doorverwijs naar een diëtist of huisarts. Als je twijfelt, neem dan contact met mij op om het te bespreken.

Hoeveel garantie krijg ik voor het behalen van mijn doelen?

Ik kan jou begeleiden, tools aanreiken, inzichten geven, adviseren en nog meer, maar daadwerkelijk in actie komen en toewerken naar je doelen kun je alleen zelf. De mate waarin je kan voldoen aan onderstaande punten, bepaalt ook hoe succesvol je gaat zijn in het behalen van je doelen: 

 1. Je bent bereid om er tijd en energie in te steken;
 2. Je bent bereid je eigen gedrag kritisch te onderzoeken;
 3. Je bent bereid om je ongezonde gewoontes overboord te gooien.