Je moet niks logo

ACT & Leefstijl Cursus Je Moet Niks©

Een leefstijlcursus zónder opgelegde regels zoals dat je meer moet bewegen of gezonder moet eten. In plaats daarvan train je in de ACT & Leefstijl Cursus Je Moet Niks© jouw brein om goed om te gaan met negatieve ervaringen en emoties en meer grip en controle te krijgen over je keuzes. Deze effectieve breintraining verbetert jouw (mentale) gezondheid, ongeacht wat dit voor jou inhoudt.

;

Waarom breintraining?

Breintraining is essentieel voor mentale fitheid. Het gaat niet alleen om je goed voelen, maar om een bewust en waardevol leven te leiden waarin je zelf de keuzes maakt die voor jou belangrijk zijn, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt. En het mooie is: mentale fitheid is een vaardigheid die íedereen kan ontwikkelen!

Als je mentaal fit bent, handel je minder op de automatische piloot en heb je meer controle over je gedrag. Dit leidt tot gezondere keuzes en een hogere zelfwaardering. Dit wordt ook ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Wil je:

 • Je leefstijl structureel verbeteren?
 • Bewuster genieten van kleine dingen?
 • Meer balans en rust creëren in je leven?
 • Bewuster kiezen voor wat echt belangrijk voor je is
 • Meer compassie voor jezelf ontwikkelen?
 • Meer grip op je gedrag?

Dan is de ACT & Leefstijlcursus Je Moet Niks© wat voor jou! 

Verander niet voor even, maar voor een heel leven

Wat ga je leren in de cursus Je Moet Niks©?

De cursus richt zich op het vergroten van jouw mentale en fysieke fitheid. Niet door jou te vertellen wat je moet doen, maar door je concrete levensvaardigheden aan te leren waar je een leven lang iets aan hebt. Een leven waarbij niet de automatische piloot of jouw ongemak leidend is voor je gedrag, maar hetgeen jij echt belangrijk vindt en wilt nastreven in het leven.

In het volgende filmpje legt grondlegger van Je Moet Niks© Dr. Heidi Stiegelis uit hoe de online cursus cursus eruit ziet. Daarna train ik je graag als erkende Je Moet Niks-trainer verder in 5 individuele sessies.

 

Je moet niks logo

Kosten & Vergoeding

De online cursus (30 videolessen) + 5 persoonlijke sessies met mij bedragen in totaal € 674,- (vrijgesteld van BTW).

Deze cursus is CRKBO-erkend. Dit houdt in dat de kans groot is dat jouw werkgever dit vergoedt vanuit het opleidingsbudget. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op via info@mijnmediterraneleefstijl of bel 06-30542867.

 

Meer over ACT

De Je Moet Niks-cursus is gebasseerd op Acceptance and Commitment Training (afgekort: ACT).

Acceptance & Commitment Training (ACT) is een vorm van gedragstherapie. ACT helpt je om te accepteren wat je niet kunt veranderen en je te richten op het leiden van een waardevol leven. Wetenschappelijke studies bevestigen dat ACT effectief is in het bevorderen van gezonde gewoontes en een evenwichtige leefstijl.

 

ACT & Leefstijl cursus Je Moet Niks© voor bedrijven

Minder verzuim, meer welbevinden

‘Je Moet Niks’ is geen standaard benadering van verzuim; het is een vernieuwende en preventieve aanpak die zich richt op de mentale fitheid van medewerkers. Onze aanpak draait om het bevorderen van vaardigheden die leiden tot meer verantwoordelijkheid en eigen regie. Mentaal fitte medewerkers zijn in staat om te reflecteren op hun gedrag en nemen proactief actie.

Het bevorderen van de mentale fitheid van medewerkers is essentieel voor organisaties die streven naar veerkracht en efficiëntie. In een tijd van personeelstekort en vergrijzing is mentale fitheid net zo belangrijk als andere vaardigheden zoals timemanagement en leiderschap.

Na de cursus ervaren medewerkers verbeteringen in zelfzorg, zelfsturing en zelfwaardering, wat zich vertaalt naar een productiever team met minder verzuim.

Klik hier voor meer informatie en download de whitepaper!

 

De voordelen 

 • Directe toegang tot de cursus
 • Snelle persoonlijke afspraken
 • Met een totale studiebelasting van 8-10 uur binnen een periode van 3-4 maanden is de cursus ontworpen om effectief te zijn en in te passen in drukke schema’s
 • Levenslange toepasbaarheid van de aangeleerde vaardigheden.
 • Verhoogde productiviteit
 • Verlaagd verzuim
 • Als erkende CRKBO-opleiding is de cursus vrijgesteld van BTW, waardoor deelname financieel aantrekkelijk en toegankelijk is.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in hoe dit programma kan bijdragen aan het welzijn en de productiviteit van jouw medewerkers? Neem dan gerust contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken!

F.A.Q.

Wat is het verschil met het 1-op-1 coaching traject?
 • In Je Moet Niks© wordt je niet gecoacht maar getraind. We trainen dus jouw brein om ándere keuzes te maken die in lijn liggen met wat jij belangrijk vindt ongeacht tegenslagen en uitdagingen zult tegenkomen.
 • De Je Moet Niks-online cursus bestaat uit 6 modules van elk 5 videolessen. Aansluitend is het mogelijk in 5 één-op-één sessies met een erkende Je Moet Niks-trainer in te zoomen op jouw persoonlijke situatie. Daarvan ben ik er dus één 😊
 • Bij Je Moet Niks© gaan we het niet hebben over voeding en leefstijl. We trainen je brein om mentaal fitter te worden! Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je uitdagingen hebt op het gebied van voeding en leefstijl. Zodra je mentale fitheid is vergroot, zul je ook hier anders mee omgaan en aanpakken dan je tot nu toe gewend was. Hoe dat komt? Omdat je meer zelfregie, zelfsturing en zelfwaardering gaat ervaren en dit leidt automatisch tot andere keuzes.
 • Omdat Je Moet Niks© een door het CRKBO erkende cursus is, wordt deze in heel veel gevallen (zo niet alle) vergoed vanuit het opleidingsbudget van je werkgever!
Kan ik ook alleen de online cursus doen?

Ja, het is mogelijk om te kiezen voor alleen de online cursus. De 5 persoonlijke sessies geven wel echt een verdieping en helpt je om de vaardigheden nog beter onder de knie te krijgen. 

Kan ik ook alleen kiezen voor 5 persoonlijke sessies van Je Moet Niks©?

Nee, dit kan alleen in combinatie met de online cursus.

Wordt de cursus vergoed?

Er is een grote kans dat je werkgever deze cursus vergoed vanuit het opleidingsbudget of het vitaliteitsbudget. Vanuit de zorgverzekering is er geen vergoeding mogelijk.