Ingrediënten
voor 4 personen
- 6 plakjes (volkoren) bladerdeeg
- 1 ui
- 200 gram kleine tomaatjes
- 250 gram (biologische) ricotta
- circa 15 kalamata olijven
- 1 el pompoenpitten
- en paar takjes verse tijm/ gedroogde oregano
- olijfolie (om in te bakken)
- zout en peper
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Plak -op een met bakpapier beklede bakplaat- het bladerdeeg aan elkaar tot een rechthoek en laat de naden elkaar hierbij een beetje overlappen. Vouw de buitenste randjes een beetje om en prik met en vork gaatjes in het deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de ui in ringen. Verwarm een beetje olijfolie in een bakpannetje en laat hierin de ui zo’n 10 minuten zachtjes smoren.
- Snijd de tomaatjes in tweeën en breng op smaak met een snuf zout
- Klop de ricotta los in een bakje. Rits de tijm van een takje. Breng de ricotta op smaak met de tijm (of een beetje oregano), zout en peper.
- Smeer de ricotta uit over het bladerdeeg.
- Verdeel de cherrytomaatjes, ui, olijven, pompoenpitten en nog wat tijm over het bladerdeeg.
- Schuif de plaattaart 20 tot 25 minuten in de oven.