Ik ben dol op burrata vanwege zijn zijdezachte vulling, die deze salade een romige zachte twist geeft. Geïnspireerd door de beroemde Caprese, heb ik een beetje geëxperimenteerd en mijn eigen draai gegeven aan dit klassieke gerecht. Naast de traditionele ingrediënten – tomaat, basilicum, olijfolie en balsamico-azijn – voeg ik ook verse spinazie, knapperige komkommer en pijnboompitten toe. Het resultaat is een smaakvolle en verfrissende salade die perfect is voor een zomerse dag. Geniet ervan!
Ingrediënten salade met burrata, tomaat en komkommer
voor 2-3 personen
- 250 gram zoete tomaten (klein/ groot/ gemengd)
- 100 gram komkommer
- 75 gram verse (baby)spinazie, gewassen
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 burrata (ca. 150 gram)
- basilicum
Bereid de ingrediënten voor:
- Snijd de tomaten in plakken en de komkommer in heel dunne plakken.
- Snijd zo nodig de spinazieblaadjes iets kleiner.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Giet de helft van de dressing door de spinazie en hussel door elkaar.
Verdeel de ingrediënten over een grote schaal:
- Verdeel de spinazie over een schaal en leg daarop de plakken tomaat en komkommer. Bestrooi de tomaten en komkommer met een snufje zout en verdeel de rest van de dressing erover. Voeg de pijnboompitten en de blaadjes basilicum toe. Leg de burrata erop en snijd hem een beetje open. Maak af met een paar druppeltjes olijfolie en een draai zwarte peper.