Je maakt deze ‘ingepakte’ mozzarellabolletjes in een handomdraai. De combinatie van het zachte van de mozzarella, het hartige van de ham en de bite van de pistachenootjes, maakt dit een tot een subliem borrelhapje of antipasto.
Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor mediterrane recepten, ga dan snel naar de inspiratiepagina!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 12 kleine (buffel)mozzarellabolletjes
- 12 dunne plakjes parmaham
- 30 gram pistachenootjes
- 2 el extra vergine olijfolie
- peper
overig:
cocktailprikkertjes
- Doe de pistachenootjes in de keukenmachine en maal grof of hak de nootjes met een mes. Giet er de olie bij en pulseer nog een keertje.
- Verdeel wat van het pistachemengsel over de hamplakjes en rol dit om de mozzarellabolletjes heen.
- Verdeel overgebleven pistachemengsel op de mozzarella en maal er als je het lekker vindt nog wat zwarte peper overheen.