Pesto van tuinbonen?! Ja inderdaad! Ik maak deze pesto al jaren en het blijft een hit. Het is en ultieme topping voor crostini of een lekker knapperig broodje!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 150 gram tuinbonen (diepvries of vers)
- 75 gram Grana Padano, geraspt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- snufje zout
- 4 blaadjes munt+ wat extra
- 70 ml extra vergine olijfolie
- sap van ½ citroen
- circa 12 sneetjes stokbrood
- Breng een steelpannetje met water aan de kook en laat hierin de tuinbonen 4 minuten koken.
- Giet de tuinbonen af in een vergiet en spoel even af onder koud water.
- Haal het velletje van de tuinbonen (=dubbeldoppen), gooi het velletje weg en verzamel de tuinbonen in een maatbeker (waarin je kun staafmixen).
- Pureer de tuinbonen met de munt, een snufje zout en de knoflook. Giet er langzaam de olijfolie bij en de helft van het citroensap.
- Meng er als laatste de kaas doorheen, dit gaat het gemakkelijkst met een lepel.
- Proef en breng eventueel verder op smaak met citroensap en/ of zout.
- Snijd schuine sneetjes stokbrood af van ongeveer 1 cm dikte. Gril de sneetjes stokbrood circa 5 minuten in de oven op 220° C tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Besmeer elk sneetje met wat tuinbonenpesto.