Crostini met tuinbonenpesto

Pesto van tuinbonen?! Ja inderdaad! Ik maak deze pesto al jaren en het blijft een hit. Het is en ultieme topping voor crostini of een lekker knapperig broodje!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 150 gram tuinbonen (diepvries of vers)
  • 75 gram Grana Padano, geraspt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • snufje zout
  • 4 blaadjes munt+ wat extra
  • 70 ml extra vergine olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • circa 12 sneetjes stokbrood
    1. Breng een steelpannetje met water aan de kook en laat hierin de tuinbonen 4 minuten koken.
    1. Giet de tuinbonen af in een vergiet en spoel even af onder koud water.
    1. Haal het velletje van de tuinbonen (=dubbeldoppen), gooi het velletje weg en verzamel de tuinbonen in een maatbeker (waarin je kun staafmixen).
    1. Pureer de tuinbonen met de munt, een snufje zout en de knoflook. Giet er langzaam de olijfolie bij en de helft van het citroensap.
    1. Meng er als laatste de kaas doorheen, dit gaat het gemakkelijkst met een lepel.
    1. Proef en breng eventueel verder op smaak met citroensap en/ of zout.
    1. Snijd schuine sneetjes stokbrood af van ongeveer 1 cm dikte. Gril de sneetjes stokbrood circa 5 minuten in de oven op 220° C tot ze goudbruin en krokant zijn.
    1. Besmeer elk sneetje met wat tuinbonenpesto.
    Nieuw: "Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes!"
    Leer alles over het mediterraan dieet en ga direct aan de slag met tips en recepten om te starten met deze heerlijke en bewezen gezonde leefstijl. Bestel de startgids nu en download 'm direct.

    Laatste recepten