Heerlijke gezonde mediterrane recepten
Het geweldige aan mediterrane voeding is de ongelooflijke variëteit, kleuren, vormen en geuren die het biedt. De voedingsmiddelen uit het mediterraan dieet leveren alle voedingsstoffen die je nodig hebt om je gezond en vitaal te voelen. Deze recepten bevatten natuurlijke, onbewerkte en veelal plantaardige ingrediënten zoals groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten en volle granen. De gerechten zijn snel en eenvoudig te bereiden met alledaagse ingrediënten die je bij de lokale winkel kunt halen.
Citroencake uit Mantua
Past deze citroencake uit Mantua (torta mantovana) wel binnen het mediterraan dieet? Binnen het dieet, dat natuurlijk bekend staat om de gezonde...
Risotto met garnalen
Risotto is een typisch rijstgerecht uit het noorden van Italië. Hier wordt ook de typische ‘risotto-rijst’ verbouwd, zoals arborio, vialone en...
Siciliaanse caponata
Caponata is een klassiek gerecht uit de Siciliaanse keuken, met lokale ingrediënten zoals aubergines en pijnboompitten. Als ik in Italië ben, ga ik...
Frittatamuffins
Om meer variatie te brengen in de vaak standaard lunch met boterham, ben ik geregeld op zoek naar maaltijden die zowel lekker als eenvoudig te...
Pompoengnocchi
Als één groente mij aan de herfst doet denken dan is het wel pompoen! Eind oktober zie je deze op verschillende plekken uitgehold en verlicht voor...
Risotto met paddenstoelen
De herfst, een heerlijk seizoen waarin de bladeren van kleur veranderen en paddenstoelen uit de grond schieten. Het is de perfecte tijd om de smaken...
Frittata met bosui, zongedroogde tomaat en feta
Als je inspiratie zoekt voor een ‘andere’ lunch, dan raad ik je zeker dit recept voor frittata met bosui, zongedroogde tomaat en feta aan! Het is...
Pollo alla cacciatora
Er bestaan veel variaties op pollo alla cacciatora, oftewel kip op jagerswijze. Hieronder deel ik mijn versie van dit heerlijke gerecht uit de...
Gnudi (naakte pasta)
Ben je toe aan iets anders dan je gebruikelijke pastagerechten? Zoek dan niet langer en probeer dit recept voor gnudi, oftewel naakte pasta! Het...
Crostini met zelfgemaakte primosale – Italiaanse zachte verse kaas
Hoewel we de kaas in de volksmond "ricotta" noemen, maken we eigenlijk een traditionele Italiaanse kaas die bekend staat als "primosale". Primosale...
Frittata met aspergetips
Zelf zet ik met regelmaat een lekkere frittata op tafel, een soort dikke Italiaanse omelet. Erg lekker is deze frittata met aspergetips, maar het is...
Mosselen met tomaat en knoflook
Laat de traditionele sausjes die normaal geserveerd worden bij mosselen links liggen en probeer deze verrukkelijke mosselen met tomaat en knoflook....