Heerlijke gezonde mediterrane recepten
Het geweldige aan mediterrane voeding is de ongelooflijke variëteit, kleuren, vormen en geuren die het biedt. De voedingsmiddelen uit het mediterraan dieet leveren alle voedingsstoffen die je nodig hebt om je gezond en vitaal te voelen. Deze recepten bevatten natuurlijke, onbewerkte en veelal plantaardige ingrediënten zoals groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten en volle granen. De gerechten zijn snel en eenvoudig te bereiden met alledaagse ingrediënten die je bij de lokale winkel kunt halen.
Linzen-spinaziesoep
Natuurlijk is een linzen-spinaziesoep heerlijk om je aan op te warmen tijdens een koude winterse avond, maar wat mij betreft is het een gerecht om...
Groene groentesalade met geitenkaas
Deze salade boordevol vitaminen en mineralen is verrukkelijk als lunch, maar je kunt hem natuurlijk ook als bijgerecht eten bij het avondeten....
Spaghetti met sperziebonen, tomatensaus, olijven en percorino
“Everything you see, I owe to spaghetti.” is een bekende uitspraak van Sophia Loren. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van spaghetti?! In dit...
Geroosterde groente salade
De meeste recepten op Mijn Mediterrane Leefstijl bevatten groenten. Ik hoop je hiermee te inspireren om meer met groente te koken en ermee te...
Rigatoni met pesto en gegrilde groente
De overheerlijke rigatoni met pesto is gemakkelijk om te maken en zit ook nog eens boordevol groente. Wil je een beetje smokkelen, dan kun je goede...
Groentewrap met hummus, walnoten en feta
Hoewel ik er een voorstander ben om zoveel mogelijk zelf te maken, kan het makkelijk zijn om iets voorverpakt te kopen, zoals wraps. Soms staat...
Yoghurtsoep
Yoghurtsoep is een typisch gerecht uit het Midden Oosten. Turkije, Syrië, Iran bijvoorbeeld hebben allemaal hun eigen versie. In de ene soep vind je...
Frittatapuntjes met artisjok en asperges
Frittata is een typisch gerecht uit de ‘cucina povera’, ofwel een maaltijd dat uit armoede is ontstaan. Het is ideaal om kliekjes in te verwerken,...
Mozzarella met ham en pistachenootjes
Je maakt deze ‘ingepakte’ mozzarellabolletjes in een handomdraai. De combinatie van het zachte van de mozzarella, het hartige van de ham en de bite...
Crostini met tuinbonenpesto
Pesto van tuinbonen?! Ja inderdaad! Ik maak deze pesto al jaren en het blijft een hit. Het is en ultieme topping voor crostini of een lekker...
Plaattaart met ricotta, olijven en tomaat
Ingrediënten voor 4 personen 6 plakjes (volkoren) bladerdeeg 1 ui 200 gram kleine tomaatjes 250 gram (biologische) ricotta circa 15 kalamata olijven...
Verse tomatentapenade
Op een borrelplank mag een goede tapenade niet ontbreken. In plaats van zongedroogde tomaten, heb ik in dit recept verse tomaten gebruikt die je...