Als je op zoek bent naar een snelle, gezonde lunch, zijn deze pitabroodjes met eiersalade een perfecte keuze. De eiersalade is eenvoudig om te maken, en zelfs als je weinig tijd hebt, zet je toch iets gezonds en voedzaams op tafel (maak de eiersalade dan de avond ervoor al klaar: helemaal makkelijk). Dit pitabroodje zit boordevol eiwitten, compexe koolhydraten en andere belangrijke voedingsstoffen, wat het niet alleen lekker maakt, maar ook een goede brandstof voor je lichaam. Je gaat na deze lunch dus weer energiek de middag in!
Wat dit recept extra leuk maakt, is de mogelijkheid om het aan te passen met wat je in huis hebt. Heb je nog wat spinazie of rucola liggen? Voeg ze gerust toe voor een extra crunch en wat kleur.
Wil je meer van dit soort makkelijke en gezonde recepten? Dit recept komt uit mijn e-book Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes, waar je tal van andere heerlijke gerechten en handige tips vindt om je op weg te helpen met het mediterraan dieet. Dus ga aan de slag en geniet van deze heerlijke lunchoptie die je (bijna) moeiteloos op tafel zet!
Ingrediënten Pitabroodjes met eiersalade
voor 2 pitabroodjes
- 3 hardgekookte eieren
- klein stukje feta
- ½ bosuitje
- 1 el verse peterselie
- 1 tl oregano, gedroogd
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el extra vergine olijfolie
- ½ tl mosterd
- zout en cayennepeper
- 2 volkoren pitabroodjes
- Hak de eieren in kleine stukjes en doe ze in een ruime kom. Prak fijn met een vork.
- Voeg de feta, bosui, peterselie, oregano, yoghurt, olijfolie, peper, mosterd en zout toe.
- Bak de pitabroodjes af, snijd ze open en vul met de eiersalade.