Ontvang het gratis mini e-book →

Auberginerolletjes met parmaham

Deze snel te bereiden auberginerolletjes gevuld met Gran Padano kaas en Parmaham zijn heerlijk om op een borrelplank te serveren. Normale, gekookte en gebraden hamsoorten (zoals achterham, schouderham e.d.)  zitten doorgaans vol met ongezonde toevoegingen. Dit geldt gelukkig niet voor de meeste rauwe hamsoorten, zoals parmaham. Wees wel zuinig met het eten ervan, vooral vanwege het hoge zoutgehalte.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 aubergine
  • extra vergine olijfolie
  • 12 eetlepels Gran Padano, geraspt
  • 12 plakjes Parmaham
  • basilicum (garnering)

  1. Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes van circa 3 mm (je kan dit het beste doen met behulp van een mandoline of snijmachine).
  2. Verwarm de gril(pan) en kwast de plakjes aubergine ondertussen licht in met een beetje olijfolie. Gril de plakjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat even afkoelen.
  3. Bestrooi elke plak met een eetlepel geraspte kaas en een plakje Parmaham. Rol voorzichtig op.
  4. Hak een paar blaadjes basilicum fijn en strooi eroverheen. 
Nieuw: "Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes!"
Leer alles over het mediterraan dieet en ga direct aan de slag met tips en recepten om te starten met deze heerlijke en bewezen gezonde leefstijl. Bestel de startgids nu en download 'm direct.

Laatste recepten & artikelen

gratis ebook

“Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes” (e-book)

Wil je meer weten over hoe je met het mediterrane dieet kunt beginnen? In “Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes”, deel ik praktische tips en meer dan 40 recepten om dit gezonde eetpatroon eenvoudig in je dagelijks leven toe te passen. Daarnaast vind je handige weekmenu’s, leer je meer over de gezondheidsvoordelen, en ontdek je hoe je het dieet blijvend onderdeel maakt van je levensstijl.