Deze salade boordevol vitaminen en mineralen is verrukkelijk als lunch, maar je kunt hem natuurlijk ook als bijgerecht eten bij het avondeten. Lauwwarm vind ik hem het lekkerst, maar ook koud is deze groene groente salade met geitenkaas overheerlijk. Op de foto zie je een iets stevigere geitenkaas, deze had ik nog in huis, maar persoonlijk zou ik voor deze salade kiezen voor een verse zachtere geitenkaas. Deze is iets milder van smaak en makkelijk te verkruimelen. Maak het geheel af met granaatappelpitjes: niet alleen lekker, maar ook een feest voor het oog 😉
Heb je deze salade met geroosterde groentjes ook al bekeken?
Ingrediënten
Voor 2 personen (lunch)
- 1 courgette
- olijfolie (genoeg om de courgette mee in te kwasten)
- 75 gram (diepvries)doperwtjes
- 100 gram botersla
- 60 gram zachte geitenkaas
- 2 el granaatappelpitjes
- 30 gram walnoten
- zout
voor de dressing:
- 4 el extra vergine olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- 3 el fijngehakte verse munt (hou wat kleine hele blaadjes apart)
- zout en peper, hoeveelheid naar smaak
- Snijd de courgette in plakje van een ½ cm en kwast ze in met olijfolie.
- Laat een grillpan heet worden en gril de courgetteplakjes tot de plakjes mooie grilstrepen hebben. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Kook ondertussen de doperwtjes 4 minuten in een bodempje kokend water gaar, giet af in een vergiet en spoel eventjes af onder koud water.
- Halveer de walnoten en rooster ze circa 3 minuten in een droog koekenpannetje (zonder olie).
- Was en droog de sla en scheur/ snijd (zo nodig) in kleinere stukken.
- Maak de dressing: meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hou wat munt apart.
- Doe de sla en de doperwten in een kom en meng het met 2/3 van de dressing.
- Schik het sla-doperwtenmengsel over twee borden, verdeel de courgette, geitenkaas en walnoten erover. Bestrooi met de granaatappelpitjes en garneer met de hele blaadjes munt. Lepel de rest van de dressing over de salade.
Eet smakelijk!