Kipfilet alla pizzaiola

Ben je op zoek naar een smakelijk gerecht dat ook bij kinderen in de smaak valt? Probeer dan eens mijn recept voor Kipfilet alla pizzaiola! Dit heerlijke gerecht is snel en gemakkelijk te bereiden en zit boordevol smaak. De naam ‘alla pizzaiola’ verwijst naar de smaakvolle tomatensaus en kaas die het gerecht zo lekker maken, net als bij een pizza! Voor de beste resultaten kun je het beste dunne kipfilets gebruiken. Als je een dikker stuk kipfilet hebt, kun je deze in twee plakken snijden en met een vleeshamer of deegroller tot de gewenste dikte slaan (vergeet niet om huishoudfolie op de kip te leggen om te voorkomen dat de roller in contact komt met het vlees). Kipfilet alla pizzaiola kan gecombineerd worden met een frisse salade, sperziebonen of doperwten, rijst of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke gerecht!

deeg focaccia tomaat en oregano

Ingrediënten kipfilet alla pizzaiola

voor 4 personen

    • 600 gram kipfilet
    • een scheut melk
    • 150 gram paneermeel
    • extra vergine olijfolie
    • 150 ml passata
    • zout en peper
    • 2 tl gedroogde oregano
    • snuf knoflookpoeder (desgewenst)
    • 1 mozzarella bol

    Overig:

    • Bakpapier

    Doe eerst de voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 200° C (hetelucht oven) en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.  

    Maak de kip:

      1. Snijd de kipfilet eerst overlangs doormidden, zodat je uit één kipfilet twee dunnere plakken haalt. 
      1. Neem een stuk huishoudfolie en leg deze op de kipfilet. Sla de kip platter met een deegroller, pannetje of een vleeshamer. 
      1. Pak twee diepe borden en giet op de ene een beetje melk en doe in de ander het paneermeel. 
      1. Pak een plakje kipfilet en haal deze aan beide zijden eerst door de melk en vervolgens door het paneermeel. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit met alle stukken kipfilet. 
      1. Bestrooi de kip met een beetje zout en eventueel wat peper. Schenk een straaltje olijfolie over de kipfilets en schuif in de oven. 
      1. Breng in de tussentijd de passata op smaak met een snufje zout, de oregano en knoflookpoeder. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. 
      1. Haal de kipfilet na 10 minuten uit de oven tot de bovenkant lichtbruin begint te kleuren. 
      1. Lepel op elk stuk kipfilet een beetje passata en beleg met de mozzarella. 
      1. Schuif de kip nog zo’n 10 minuten in de oven tot de kip gaar is en de mozzarella goed gesmolten.
      Nieuw: "Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes!"
      Leer alles over het mediterraan dieet en ga direct aan de slag met tips en recepten om te starten met deze heerlijke en bewezen gezonde leefstijl. Bestel de startgids nu en download 'm direct.

      Laatste recepten