“Everything you see, I owe to spaghetti.” is een bekende uitspraak van Sophia Loren. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van spaghetti?! In dit recept misschien een niet alledaagse combinatie van spaghetti en sperziebonen, maar het smaakt voortreffelijk, zeker samen met de olijven en pecorino. Daarnaast staat het in een handomdraai op tafel, ideaal!
Nog meer pastagerechten? Kijk ook eens naar dit recept voor rigatoni met pesto.
Ingrediënten
voor 4 personen
- 320 gram volkoren spaghetti
- 300 – 400 gram sperziebonen
- 300 ml passata
- 1 ui
- Klein bosje basilicum, grof gehakt.
- 12 kalamata-olijven
- 4 el olijfolie
- zout
- Pecorino romano (om te raspen, zoveel als je lekker vindt)
- Spoel de boontjes eerst even goed af onder de koude kraan. Snijd vervolgens de puntjes eraf. Snijd de boontje doormidden.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Doe de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Laat circa 5 minuten smoren tot het glazig is.
- Voeg de passata toe, wat zout en de basilicum (hou wat basilicum apart om er later overheen te doen). Laat de saus 15 minuten pruttelen en voeg dan de olijven toe.
- Breng in de tussentijd een pan met ruim water aan de kook. Voeg zout toe aan het water (niet te zuinig) en voeg de sperziebonen toe.
- Voeg na 7 minuten ook de pasta toe aan het water en kook de aangegeven tijd op de verpakking (dit zal tussen de 10 en 12 minuten zijn).
- Giet de pasta en de boontjes af in een vergiet en voeg het toe aan de saus. Meng goed. Rasp er lekker wat pecorino overheen en bestrooi met de overgebleven basilicum.
Eet smakelijk!