Mediterraanse gepocheerde kip

Als je zin hebt in een licht gerecht, probeer dan eens deze mediterrane gepocheerde kip. Het is een recept dat je in weinig tijd op tafel zet, maar waarbij de eenvoud juist de kracht is: pocheer goede kipfilets (het liefst biologisch) in een smaakvolle bouillon, giet er een scheutje goede extra vierge olijfolie overheen en maak af met heerlijk geurende oregano (bij elk bezoek aan Italië neem ik een bosje gedroogde oregano mee naar huis, beter kan je niet krijgen). Voilà, dat is alles.  

Kip pocheren klinkt misschien chic, maar betekent niets anders dan de kip langzaam garen in een bouillon die nét niet kookt. Hij wordt heerlijk mals; doordat je ’m niet bakt, blijft de kip licht. Dat is extra lekker als je er iets bij eet dat wat vetter is, zoals gebakken aardappeltjes. Je kunt de kip ook combineren met een salade voor een maaltijdsalade, gebruiken als vulling in een wrap, serveren bij geroosterde groenten, auberginerolletjes met ricotta en spinazie of gegratineerde venkel.. De mogelijkheden met gepocheerde kip zijn eigenlijk eindeloos 😊

Tip: gebruik de overgebleven bouillon de volgende dag als basis voor een soep of een risotto, zo gaat er niets verloren.

Gepocheerde kip
Gepocheerde kip

Mediterraanse gepocheerde kip

Elisabetta
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 (biologische) kipfilets
  • lichte kippenbouillon 1 bouillon blokje op 1 liter water
  • 1 ui in kwarten
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 1 laurierblad
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 citroen de helft in plakjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout & peper naar smaak

Instructies
 

  • Doe de bouillon in een pan. Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook, laurierblad, peperkorrels, oregano/tijm en citroenplakjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten doorkoken zodat de verschillende smaken in het water trekken.
  • Zorg dat het het vocht weer net onder het kookpunt zit en voeg dan de kipfilets toe.
  • Laat de kip 12–15 minuten zachtjes pocheren tot hij helemaal gaar is (als de kipfilet dun is, gaar deze dan niet meer dan 12 minuten anders wordt hij droog).
  • Haal de kip uit de bouillon, laat even rusten en besprenkel met olijfolie en wat versgemalen peper en oregano.
  • Snijd de kip in plakjes of reepjes en serveer met de overgebleven citroenhelft.
Trefwoord kipfilet, lichte maaltijd, pocheren
Nieuw: "Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes!"
Leer alles over het mediterraan dieet en ga direct aan de slag met tips en recepten om te starten met deze heerlijke en bewezen gezonde leefstijl. Bestel de startgids nu en download 'm direct.

Laatste recepten & artikelen

gratis ebook

“Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes” (e-book)

Wil je beginnen met het mediterraan dieet? In “Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes”, geef ik je 7 richtlijnen en heel veel praktische tips om dit heerlijke voedingspatroon het eenvoudig in je dagelijks leven toe te passen. Dit e-book bevat alles wat je wil weten over dit dieet,  meer dan 50 lekkere en makkelijke recepten, handige weekmenu’s, een voedingswaardentabel en een maaltijdplanner. Waarom wachten? Start vandaag nog!