Ontvang het gratis online inspiratiemagazine →

Groentewrap met hummus, walnoten en feta

Hoewel ik er een voorstander ben om zoveel mogelijk zelf te maken, moet ik bekennen dat ik wraps altijd voorverpakt koop. Soms staat gemak nu eenmaal voorop, helemaal op dagen dat er weinig tijd is om te koken. Gelukkig dat je tegenwoordig gezondere opties hebt, zoals wraps (deels) gemaakt van groente of een wrap van volkorenbloem. Ik koos voor dit recept een groentewrap (wortel), maar kies vooral jouw favoriet, of maak ze wel zelf 🙂 Voor de hummus geldt hetzelfde; deze kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen (liefst wel verse). Wat je ook kiest: deze wraps zijn sowieso om je vingers bij af te likken! Ook lekker naast een soepje, zoals deze romige yoghurtsoep.

Ingrediënten

voor 1 wrap

  • 1 groente- of volkorenwraps
  • 2 el hummus
  • 1 geroosterde paprika in reepjes gesneden
  • 2 el gehakte walnoten
  • een handje spinazie
  • verkruimelde feta om er overheen te strooien (zoveel als je lekker vindt)

    1. Verwarm de wrap zoals aangegeven op de verpakking. Laat even afkoelen.
    2. Smeer de hummus over de wrap, beleg daarna met de geroosterde paprika, spinazie en gehakte walnoten. Strooi de feta erover en vouw de wrap dicht. 
    1. Snijd de wortel, bleekselderij en ui fijn. 
    1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor hierin de fijngehakte groente tot ze beetgaar zijn. Voeg halverwege de knoflook toe.  
    1. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng het aan de kook.  
    1. Voeg de cannellinibonen toe en laat dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen.  
    1. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer dit fijn met een blender of staafmixer.  
    1. Giet terug en roer goed door.  
    1. Snijd de aardappel in kleine blokjes van een 1/2 cm en voeg deze samen met de orzo in de soep. De aardappel en de orzo hebben  ongeveer 10 tot 12 minuten nodig om gaar te worden (check ook de kooktijd van de pasta op de verpakking). Roer zo nu en dan door.  
    1. Voeg 5 minuten nadat je de orzo en de aardappel in de pan hebt gedaan, de spinazie en de verse kruiden toe.  
    1. Verdeel over de borden, giet er een straaltje extra vergine olijfolie overheen en voor de liefhebbers geraspte Parmezaanse kaas en een draai zwarte peper.