Dit recept voor makkelijke mediterrane kippendijtjes zal bij iedereen in de smaak vallen. Bovendien is het eenvoudig en snel te maken. Ik gebruik liever kippendijfilet in plaats van kipfilet, omdat dit wat malser is. Het is wat donkerder van kleur in vergelijking met kipfilet en afkomstig is van het bovenste gedeelte van de kippenpoot.
In dit recept voor mediterrane kippendijtjes wordt de kip eerst even gebakken en vervolgens verder gegaard in tomatensaus. Aan de saus worden olijven, kappertjes en oregano toegevoegd. Dit alles bij elkaar geeft het een heerlijke mediterrane smaak. De saus dip je lekker op met een stuk brood of gebruik je bijvoorbeeld om door de rijst heen te mengen. Voor ieder wat wils! Serveer de mediterrane kippendijtjes met een groente naar keuze. Eet smakelijk!
Ook een lekker recept: Kip met rozemarijn
Ingrediënten makkelijke mediterrane kippendijtjes
voor 4 personen
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- olijfolie
- 4 kippendijen
- zout
- peper
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ glas witte wijn
- 100 gram kalamata olijven zonder pit
- 1 el kappertjes
- 350 gram gezeefde tomaten (passata)
1. Verwarm 3 el olijfolie en bak hierin de kippendijen circa 5 minuten tot deze een lichtbruine kleur hebben. Draai de kip gedurende het bakken regelmatig om.
2. Blus af met de witte wijn en laat de kip nog enkele minuten tot de wijn verdampt is.
3. Haal de kip uit de pan tot verder gebruik.
4. Snijd de knoflook en de ui in dunne plakjes.
5. Voeg zo nodig nog een klein beetje olijfolie toe aan de pan waar je de kip in hebt gebakken en laat de olie warm worden.
6. Voeg de knoflook en de ui toe en na een minuut ook de olijven en de kappertjes. Laat alles nog enkele minuten smoren en blus af met een scheutje water.
7. Giet de passata erbij en breng op smaak met zout, peper en oregano.
8. Voeg zodra de passata verwarmd is de kippendijen toe, doe het deksel op de pan en laat de kip in 15 minuten gaar stoven.
Heb je nog een vers kruidenplantje staan? Pluk er wat blaadjes vanaf en bestrooi de kip ermee. Ook mooi voor de kleur!