Een salade verveelt nooit, zeker niet als je er steeds een andere ‘touch’ aangeeft. De combinatie van baby romaine, citroen en Parmezaanse kaas doet het verrassend goed! In plaats van romaine sla kun je ook andere soorten gebruiken, zoals kropsla, lollo rosso, baby spinazie, radicchio (=bitter) of een mix.
#voedingsweetje
Romaine sla, Romeinse sla of Romanasla. Verschillende termen voor hetzelfde type bindsla die veel in Zuid-Europese landen wordt gegeten. Romaine sla bevat, zoals ook andere typen sla, een aanzienlijke hoeveelheid water, vezels, vitaminen (m.n. vitamine A en K) en mineralen (calcium, kalium, fosfor, natrium, magnesium en ijzer) die verschillende processen in je lichaam ondersteunen. Daarnaast bevat het weinig calorieën, waardoor het ook uitstekend past in een voedingspatroon waarbij wellicht wat meer op de calorieën gelet moet worden. Zet dagelijks een salade op tafel en verminder de kans op een hoge bloeddruk, diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht!
Ingrediënten
voor 4 personen (bijgerecht)
- 2 kropjes baby romaine
- 1 kleine rode ui (of 2 lente-uitjes), in dunne halve ringen
- 1 citroen, sap en rasp
- 50 ml extra vergine olijfolie
- zout en zwarte peper
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Snijd het harde onderste gedeelte van sla af en snijd in grove repen. Was de sla en droog in de slacentrifuge (als je de ze niet hebt, dep de sla dan droog).
- Doe de sla in een kom of schaal en voeg daaraan de lente-ui toe.
- Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, zout, peper en de citroenrasp.
- Meng de dressing door de sla en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe.