Ontvang het gratis online inspiratiemagazine →

Borlotti tonijn salade

Deze salade is makkelijk te bereiden, snel klaar en echt heel erg lekker. Peulvruchten, waar bonen onder vallen, vormen een belangrijk onderdeel van het mediterraan dieet waarbij het een paar keer per week wordt gegeten. Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, ijzer, vitamine B1 en voedingsvezels. Het is een goede (en goedkope!) vervanger van vlees.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 200 gram borlottibonen (blik)
  • 150 gram cherry tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • peterselie (zoveel je lekker vindt), fijngehakt
  • 3-4 plakjes jalapeñospeper (desgewenst)

Voor de dressing

  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 knoflookteentje
  1. Spoel de borlottibonen af in een vergiet en doe in een kom.
  2. Snijd de cherrytomaten in vieren en de rode ui in dunne halve ringen. Doe dit in de kom bij de bonen.
  3. Verdeel de tonijn, peterselie en eventueel de plakjes jalapeñospeper erover.

Maak de dressing

  1. Pers het knoflookteentje uit en meng samen met de citroenrasp door het citroensap.
  2. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Meer inspiratie voor recepten met peulvruchten nodig? Bekijk dan eens de volgende recepten:
Mediterrane linzensalade 
Linzen-spinaziesoep
Makkelijke minestrone