Als je inspiratie zoekt voor een ‘andere’ lunch, dan raad ik je zeker dit recept voor frittata met bosui, zongedroogde tomaat en feta aan! Het is niet alleen lekker, maar ook snel en gemakkelijk te bereiden. Daarnaast zijn frittata’s veelzijdig, voedzaam en perfect voor elk moment van de dag, zowel voor ontbijt, lunch als avondmaaltijd!
Deze frittata wordt gevuld met ingrediënten met sterke smaken, namelijk bosui, rucola, zongedroogde tomaat en feta. Ze passen heel goed bij elkaar en de smaken houden elkaar mooi in balans. Eet een puntje frittata los, beleg er een broodje mee of eet het als side-dish. Wat kies jij? Eet smakelijk alvast!
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 4 eieren
- 1 el water
- zout en peper
- 2 el olijfolie
- handvol rucola
- 6 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
- een stukje feta
- Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes van een 1 cm.
- Klop de eieren los met 1 el water en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de bosui 2 minuten op middelhoog vuur.
- Hou een paar blaadjes rucola apart voor de garnering en voeg de rest bij de bosui tot het geslonken is.
- Schenk het eiermengsel in de pan en verdeel de zongedroogde tomaatjes erover.
- Bak de frittata op een zacht vuurtje in zo’n 10 à 15 minuten gaar.
- Keer de frittata kort voor het einde om met behulp van een bord en laat de andere zijde nog even gaar worden.
- Dien op en bestrooi met feta (zoveel als je lekker vindt) en blaadjes rucola.