Voedingsadvies op maat

Mediterrane FOODSCAN

Wil je gaan eten volgens het mediterraan dieet, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken? De mediterrane FOODSCAN geeft je inzicht in de belangrijkste aandachtspunten van jouw voedingspatroon én geeft je concrete handvatten om dit op een laagdrempelige manier aan te passen. Zo weet jij precies welke stappen je kunt zetten om gezonder te eten en jouw doel te bereiken.

;

Je weet dat je je voeding moet veranderen om je gezondheid te verbeteren, maar je weet niet hoe je moet beginnen. Je hebt een doel voor ogen. Het kan zijn dat je meer energie wil, wil afvallen, of dat je (ergere) klachten wil voorkomen door beter te eten en te leven. Je hebt al verschillende diëten geprobeerd, maar niets lijkt te werken op de lange termijn. Je begint enthousiast, maar je houdt het niet vol. Frustrerend! Inmiddels weet je door de hoeveelheid aan informatie ook niet meer wat nu wel gezond is en wat niet..

Hoe zou het zijn als je precies weet hoe je kunt starten met gezonder eten? En je op een laagdrempelige manier je voeding kunt aanpassen? Dat je kunt genieten van eten, zonder je steeds zorgen te maken of het allemaal wel verantwoord is? Hoe zou het zijn als de vragen die je hebt over wat nu wel en niet gezond eten is, door een professional beantwoord worden?

Het mediterraan dieet is al vele jaren op een rij uitgeroepen tot het beste algehele voedingspatroon, omdat het kan helpen ziektes te voorkomen, je gezondheid helpt te verbeteren en gewicht te verliezen. Met de FOODSCAN weet jij precies aan welke punten je kunt werken om het mediterraan dieet te integreren in jouw huidige voedingspatroon. En natuurlijk ook hóe je dit doet !

Online adviesgesprek

Gemakkelijk vanuit je eigen huis wanneer het jou uitkomt.

Gekwalificeerd

Ik ben BGN-erkend gewichtsconsulent en expert in het mediterraan dieet.

Wetenschappelijk

Adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en in lijn met de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

w

Advies op maat

Ik breng adviezen uit vanuit een analyse op jouw huidige eetpatroon en gericht op jouw doel.

Mediterraan

De mediterrane voedingspyramide vormt de basis. Dit betekent vooral pure en onbewerkte voeding, gezond en genieten!

Hoe werkt de mediterrane FOODSCAN

Stap 1 – gezondheidscheck (vrijblijvend)

Je boekt een vrijblijvende gezondheidscheck in via de handige online planner op een moment wanneer het jou uitkomt. Aan de hand van een korte intake (ca. 20 minuten) kan ik bepalen of de FOODSCAN inderdaad voor jou geschikt is. Indien een ander optie passender is, zal ik je hierin adviseren.

Stap 2 –

Vragenlijst invullen

Je krijgt van mij de link naar een bondige vragenlijst. Om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden kan het raadzaam zijn om eerst een aantal dagen een eet- en beweegdagboek bij te houden. Zodra je de vragenlijst hebt ingevuld analyseer ik alle informatie.

Stap 3 –

Online consult

Het resultaat vertaal ik in een persoonlijk adviesrapport: het FOODSCAN rapport. Je krijgt deze binnen 2 werkdagen nadat ik de informatie heb ontvangen, toegezonden. Je ontvangt het FOODSCAN rapport digitaal. In een online consult van ongeveer 30 minuten bespreken we de resultaten en kan je al je vragen kwijt.

Het geheim van het mediterraan dieet

Het is geen korte termijn dieet – het is een gezondere manier van leven.

De FOODSCAN is voor jou, als…

 

 • … je op zoek bent naar een laagdrempelige manier om gezonder te eten om van je klachten af te komen (zoals een hoge bloeddruk, energiedips, overgewicht)
 • … je je aangetrokken voelt tot het mediterraan dieet, maar niet goed weet hoe je moet beginnen
 • … je vragen hebt over het mediterraan dieet of over gezond eten in het algemeen
 • … je niet meer wil worstelen met calorieën tellen, een hongergevoel hebben of dingen ‘moeten’ doen die niet bij je passen
 • … je zelfstandig aan de slag wil met de adviezen en deze om te zetten in acties

Ben je klaar om mediterraan te gaan?

Wat levert de mediterrane FOODSCAN jou op?

 

.. snel inzicht in welke punten je je voeding en leefstijl kan verbeteren

.. concrete handvatten hoe je dit kunt aanpakken

.. bewuster worden van wat je eet en je gewoontes rondom eten

.. advies gericht op jouw persoonlijke doel

.. je leert wat het mediterraan dieet inhoudt en weet hoe je op basis hiervan een gezond voedingspatroon kan creëren

.. stappen gericht op een gezonde leefstijl op lange termijn

.. al jouw voedingsvragen beantwoordt door een deskundige

.. een handig naslagwerk wat je er altijd weer kunt bij pakken

Het mediterraan dieet

Het mediterrane dieet is een manier van eten (en leven) die gebaseerd is op de traditionele keukens van Griekenland, Italië en andere landen aan de Middellandse Zee. Het heeft niets te maken met ‘op dieet gaan’. Het mediterrane voedingspatroon behoort tot een van de gezondste ter wereld! Het vermindert de kans op chronische ziektes, bepaalde vormen van kanker, je zit er beter van in je vel én je kunt ‘zomaar’ eens wat kilo’s verliezen. Daarnaast zijn er geen verboden voedingsmiddelen en is het gewoon heel lekker! Wacht daarom niet langer en kies voor de mediterrane FOODSCAN om te kijken hoe je jouw voedingspatroon meer mediterraan kunt maken en je jouw doel kunt bereiken!

Na de FOODSCAN

Het kan zijn dat je er achter komt dat je na de FOODSCAN toch behoefte hebt aan begeleiding, waarbij iemand jou helpt om je intenties om te zetten naar blijvende eet- en leefstijlverandering. Dan kan een begeleidingstraject wat voor je zijn. Neem vrijblijvend contact met mij op als je hierin de mogelijkheden wil verkennen. Voor meer informatie ga naar dolce vita coachingstraject.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten (BGN). Dit betekent dat mijn begeleiding bij veel zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk wordt vergoed! Check hier of dit bij jou van toepassing is.

Plaats

De FOODSCAN doe je volledig vanuit huis. Gemakkelijk wanneer het jou uitkomt!

 

Quanto costa?

mediterrane

FOODSCAN

 

 • Gezondheidscheck (altijd vrijblijvend)
 • FOODSCAN rapport met daarin:
   • gezondheidsrisico check op basis van een voedings-, lichaams- en beweeganalyse
   • boordevol informatie over het mediterraan dieet inclusief de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
   • praktische tips per voedingsonderdeel om je huidige voedingspatroon te verbeteren
   • een uitgebreid persoonlijk advies afgestemd op jouw doel(en) of hulpvraag
 • Deskundig online consult van 30 minuten
 • Ruimte om vragen te stellen
 • Extra: Mediterrane voedingspyramide (digitaal)
 • Extra: Mediterraan dieet eetlijst (digitaal)

Actieprijs 59,- (normaal 79,-) 

F.A.Q.

Waarop wordt het voedingsadvies gebaseerd?

In basis volg ik de Richtlijnen Goede Voeding en het mediterraan voedingspatroon. Ik gebruik hiervoor de voedingspyramide van het mediterraan dieet van de Fundación Dieta Mediterranea.

Het mediterrane voedingspatroon sluit aan op de Richtlijnen goede voeding en leggen beiden de nadruk op plantaardige en zoveel mogelijk onbewerkte voeding. In de piramide komt gevogelte, vis en in beperkte mate vlees voor, maar met wat kleine aanpassingen is het mediterraan dieet ook zeer geschikt voor vegetariërs. Ben je vegetariër dan houd ik hier uiteraard rekening mee in mijn advies. Veganisten raad ik wel aan om voor advies naar een diëtist te gaan.

Geef je ook supplement advies?

Het gebruik van voedingsstofsupplementen is in principe niet nodig, behalve voor mensen die tot een specifieke groep behoren waarvoor een suppletieadvies geldt. De richtlijnen hiervoor staan in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Denk hierbij aan foliumzuur voor vrouwen die zwanger willen worden, of vitamine D voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar, mannen vanaf 70 jaar en mensen met een donkere huid, lichaam bedekkende kleding of mensen die weinig buiten komen.

Wat als ik na het voedingsadvies toch nog graag een coachtraject wil doen?

Dit is uiteraard mogelijk. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

Ik wil graag snel afvallen, kun jij me daarbij helpen?

Veel gewicht verliezen binnen een paar weken? Dat is niet efficiënt. Zo’n zogeheten crashdieet zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de ‘spaarstand’ overschakelt. En als je dan weer normaal gaat eten, komen de verloren kilo’s gewoon weer terug. Dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd. Met ongeveer 0,5 tot 1 kilo gewichtsverlies per week kan je gezond en duurzaam afvallen. Met soms kleine aanpassingen in de voeding kun je dit al bereiken.