
Je wilt goed eten. Simpel, gezond, en met plezier.
Op deze pagina vind je recepten die passen binnen het mediterraan dieet. Eenvoudig en makkelijk te maken en waar je je goed bij voelt. Met groenten, fruit, granen, noten en peulvruchten als basis. Soms met vis of vlees. Ook vind je verschillende desserts. Alle recepten zijn bereid met natuurlijke ingrediënten, te koop bij de lokale winkel of gewoon bij supermarkt bij jou om de hoek. Want gezond eten kan gewoon lekker, voedzaam en makkelijk zijn. En vooral: iets waar je van geniet!
Speltsalade met gegrilde groenten
Deze speltsalade met gegrilde groenten is echt een topper en kan goed naast een stukje vlees of vis van de barbecue. Maar je kunt ‘m ook prima als...
Salade met vijgen, mozzarella en prosciutto
Simpel is het zeker, maar zoals altijd draait het om goede ingrediënten. In dit geval heb je er in basis drie nodig: rijpe vijgen, een bol goede...
Cannellini salade met gegrilde paprika
Voor deze salade heb je eigenlijk niet veel nodig: een blik cannellinibonen en een potje gegrilde paprika vormen de basis. Cannellinibonen zijn...
Torta caprese (glutenvrije chocoladecake)
Genieten van iets lekkers doe je het meest als je het zelf gemaakt hebt. Niet alleen vanwege de ‘moeite’ die je erin hebt gestoken, maar ook omdat...
Zelf licht volkoren tagliatelle maken
Zelf pasta maken is een van mijn favoriete dingen in de keuken. Je creëert iets met je eigen handen, van een simpel deeg tot mooie, verse pasta. En...
Bruschetta met tomaat
Dit klassieke Italiaanse gerecht is heerlijk in zijn puurste vorm: geroosterd brood, ingewreven met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie,...
Salade met Parmezaan, kikkererwten en pompoenpitten
Bij ons staat er meerdere keren per week een salade als bijgerecht op tafel. Ik maak het vaak om te serveren bij een ‘AGV-tje’, maar ook naast...
Gezonde cannellinispread met twee toppings (geitenkaas of walnoten)
Deze romige cannellinispread, oorspronkelijk uit Toscane, is perfect op crostini of om je broodje mee te beleggen. Met de twee verschillende...
Geroosterde spruitjes met knoflook en citroensap
Ben je geen fan van spruitjes? Dan daag ik je uit om deze geroosterde variant met knoflook en citroensap eens te proberen 😊 Dit gerecht bestaat uit...
Pasta met pompoensaus, champignons en spekjes
Ongeveer één à twee keer per week staat er bij ons een pastagerecht op het menu, meestal met een klassieke tomatensaus of met ingrediënten die...
Mediterraans zalmpakketje uit de oven
Doordeweeks kook ik het liefst eenvoudig, maar wel met verse producten. Een keer per week staat hier vis, meestal zalm, op tafel. Ik bereid dit dan...
Pasta met pesto, sperziebonen en aardappel
Deze pasta met pesto, sperziebonen, aardappelen en geroosterde tomaatjes is een van mijn favoriete gerechten voor een drukke dag. Wat ik er zo fijn...