Sperziebonen met olijfolie-citroen-knoflook-dille dressing

Een goede manier om bonen een echte mediterrane smaak mee te geven is door de toevoeging van deze olijfolie-citroen-knoflook-dille dressing. Het is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Hierna wil je niet meer anders smile Eet smakelijk!

#voedingsweetje

Zowel de citroensap als de knoflook geven ook nog eens een extra boost aan je immuunsysteem. Citroensap is namelijk rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan de versterking van je immuunsysteem en de bestrijding van griep en verkoudheden. Naast vitamine C is ook ijzer een belangrijk mineraal voor een goed werkend immuunsysteem. Knoflook heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor knoflook zou kunnen helpen om sneller te herstellen.

knoflook en citroen

Ingrediënten

Voor 2 tot 4 personen (bijgerecht)

  • 400 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • zout

Dressing 

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 10 gram verse dille, fijngehakt
  • zout
  • peper
  1. Zet het water om de sperziebonen te koken op.
  2. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
  3. Voeg zodra het water kookt wat zout toe en kook de sperziebonen in 15 minuten gaar beetgaar.
  4. Giet af en meng de bonen met de dressing. Serveer lauwwarm. 

 

Nog een lekker & makkelijk mediterraan recept met sperziebonen: Spaghetti met sperziebonen, tomatensaus, olijven en percorino