Pollo alla cacciatora

Er bestaan veel variaties op pollo alla cacciatora, oftewel kip op jagerswijze. Hieronder deel ik mijn versie van dit heerlijke gerecht uit de italiaans-mediterrane keuken. Ik maak gebruik van verschillende dalen van de kip, waaronder kippendijen met bot. Het bot in de kippendijen zorgt niet alleen voor een goede smaak, maar ook dat het vlees heerlijk mals blijft tijdens het koken.

Je begint met het marineren van verschillende delen van de kip. Deze marinade zorgt ervoor dat de kip sappig en vol van smaak wordt. Na het marineren wordt de kip goudbruin aangebraden en vervolgens worden de rest van de ingrediënten toegevoegd. En dan mag de oven de rest van het werk doen! Namelijk zorgen dat de smaken langzaam samen komen en er zich een krachtige en smaakvolle saus vormt.

Als je het mij vraagt hoort pollo alla cacciatora thuis in het rijtje ‘comfortfood’. Ik serveer het het liefst met een stukje brood om de saus mee op te deppen en een eenvoudige salade (én een goed glas rode wijn 😉). Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Ingrediënten pollo alla cacciatora

 • circa 8 stukken kip (kippenpoot, -dij, – vleugel)
 • peper & zout
 • 1 glas rode wijn
 • 3 tenen knoflook
 • 2 takjes rozemarijn
 • 3 el olijfolie
 • 2 laurierblaadjes (gedroogd)
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 12 olijven (groen, zwart, gemengd)
  1. Dep de kippenstukken droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper.
  1. Leg ze in een ruime schaal een giet de wijn erover.
  1. Snijd de knoflook en voeg samen met de rozemarijn bij de kipmarinade. Dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren in de koelkast. (heb je weinig tijd, doe alles dan in een plastic zak, knoop dicht en laat daarbij zoveel mogelijk lucht ontsnappen en laat de kip zo lang als mogelijk marineren).
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Haal de kip uit de marinade (bewaren!) en dep droog met keukenpapier.
  1. Verwarm de olijfolie een ovenvaste pan. Bak de kip rondom bruin, voeg de marinade toe, de tomatenblokjes, de laurier, olijven en nog een klein scheutje water. Laat aan de kook komen en dek af met de deksel of met aluminiumfolie.
  1. Schuif de kip in de oven en laat in 45 minuten gaar worden. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan.
  1. Schep het vet dat bovendrijft af. Proef de saus en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
  1. Verwijder de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes en dien op met bijvoorbeeld een groene salade en rustiek brood of een gepofte aardappel.
  Nieuw: "Starten met het mediterraan dieet: jouw gids voor succes!"
  Leer alles over het mediterraan dieet en ga direct aan de slag met tips en recepten om te starten met deze heerlijke en bewezen gezonde leefstijl. Bestel de startgids nu en download 'm direct.

  Laatste recepten