Ontvang het gratis online inspiratiemagazine →

Rauwkostsalade met biet, wortel, appel en mandarijn

Ben je op zoek naar een snelle en gezonde maaltijd die past binnen het mediterrane dieet? Probeer dan deze heerlijke rauwkostsalade! Deze salade is snel en gemakkelijk te maken dankzij de voorgesneden groenten die in dit recept worden gebruikt. Ideaal dus voor drukke doordeweekse avonden. Bovendien zit de salade boordevol gezonde voedingsstoffen, en past het dus perfect binnen een gezond voedingspatroon. Deze rauwkostsalade bevat ook een kleurrijke mix van groenten en fruit, waaronder bieten, wortels, appels en mandarijn, die niet alleen zorgen voor een heerlijke smaak, maar er ook nog eens mooi uitziet! Deze salade zou je bijvoorbeeld kunnen serveren bij kip met rozemarijn, frittata met artisjok en asperges of een groentewrap met hummus, walnoten en feta. Of je nu een vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar een licht en gezond bijgerecht, deze rauwkostsalade zal zeker voldoen aan je smaakpapillen ;).

Ingrediënten rauwkostsalade met biet, wortel, appel en mandarijn

voor 4 personen

  • 150 gram biet julienne (zakje)
  • 150 wortel/kool rauwkost (zakje)
  • 1 appel (in julienne gesneden)
  • 2 mandarijnen

Voor de dressing:

  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 1,5 el witte of rode wijnazijn
  • mespunt mosterd
  • 1 mandarijn, alleen het sap
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • snufje zout
  1. Voeg in een grote kom de groenten en appel toe.  
  1. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.  
  1. Voeg de dressing toe aan de salade en hussel goed.  
  1. Schil de mandarijnen en meng verdeel de partjes over de salade.
  1. Snijd de wortel, bleekselderij en ui fijn. 
  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor hierin de fijngehakte groente tot ze beetgaar zijn. Voeg halverwege de knoflook toe.  
  1. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng het aan de kook.  
  1. Voeg de cannellinibonen toe en laat dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen.  
  1. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer dit fijn met een blender of staafmixer.  
  1. Giet terug en roer goed door.  
  1. Snijd de aardappel in kleine blokjes van een 1/2 cm en voeg deze samen met de orzo in de soep. De aardappel en de orzo hebben  ongeveer 10 tot 12 minuten nodig om gaar te worden (check ook de kooktijd van de pasta op de verpakking). Roer zo nu en dan door.  
  1. Voeg 5 minuten nadat je de orzo en de aardappel in de pan hebt gedaan, de spinazie en de verse kruiden toe.  
  1. Verdeel over de borden, giet er een straaltje extra vergine olijfolie overheen en voor de liefhebbers geraspte Parmezaanse kaas en een draai zwarte peper.